CRNOGORCI PRODALI NAJSKUPLJU VILU: Tivatska nekretnina otišla za 10 miliona evra, a kažu da će ih biti još
Foto: Profimedia

tržište

CRNOGORCI PRODALI NAJSKUPLJU VILU: Tivatska nekretnina otišla za 10 miliona evra, a kažu da će ih biti još

Crna Gora -

Najskuplje prodata vila u Crnoj Gori u poslednjih nekoliko godina nalazi se u tivatskoj opštini i prodata je za deset miliona evra, saopštio je izvršni direktor uticajnog portala za luksuzne nekretnine Niko Laković.

On je naveo da se pojedine vile i luksuzni stanovi u Crnoj Gori prodaju po cenama koje su veće nego i u mnogo razvijenijim turističkim destinacijama.

"Tržište nekretnina u Crnoj Gori u poslednjih par godina ima uzlazni trend, i atmosfera je prilično dobra. Luksuzni sektor nekretnina funkcioniše uglavnom zahvaljujući naseljima Porto Montenegro, Luštica Bej, gde se proda većina luksuznih jedinica na tržištu, po cenama na kojima bi sigurno pozavidele i mnogo razvijenije turističke destinacije. Ono što stoji kao stalna potražnja su urbanizovani placevi i vile uz more koje nemaju previše dodira sa komšijama, što je opet na ovako limitiranom prostoru uz obalu vrlo teško i naći i izgraditi", kazao je Laković za Pobjedu.

Prema njegovim rečima, prosečne cene vila u luksuznim naseljima se kreću od 6.000 do 7.000 evra po kvadratu, a pojedinačne vile na obali mora se nude od 5.000 evra po kvadratu, pa sve do 10.000 evra za neke posebne primerke, kao što su palate u Dobroti, Ljutoj, Perastu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Porofimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track