Najnovije vesti

VELIKI POŽAR U KOLAŠINU: Gori i u kanjonu Morače! Na Crkvinama vatra pod kontrolom, objektima ne preti opasnost! (VIDEO)
Foto: Printscreen Vijesti.me

lokalizovan

VELIKI POŽAR U KOLAŠINU: Gori i u kanjonu Morače! Na Crkvinama vatra pod kontrolom, objektima ne preti opasnost! (VIDEO)

Crna Gora

Kolašinski vatrogasci, rano jutros, uspeli su da lokalizuju požar na Crkvinama.

Požar koji je noćas izbio na Crkvinama u Kolašinu, na izlazu prema Podgorici, zahvatio je površinu od nekoliko hektara, nisko rastinje i lišće, ali objekti nisu ugroženi, rekao je komandir opštinske Službe zaštite i spasavanja Željko Darmanović. Darmanović je podsetio da je aktivan i požar na nepristupačnom terenu u kanjonu Morače.

"Uspeli smo da sprečimo da požar zahvati objekte na Crkvinama. Požar je zahvatio površinu od nekoliko hektara, nisko rastinje, lišće. Jako brzo gori pošto je veliki vetar.

Nepristupačan je teren i možemo samo da čekamo i branimo objekte", naveo je Darmanović u saopštenju.

On je istakao da se požar kroz kanjon Morače kreće daleko od objekata, da su danas kuće bile ugrožene, ali da je sprečeno da vatra dođe do njih.

Prema njegovim rečima, za sada uspevaju da drže sve pod kontrolom, te da će se, ukoliko im bude potrebna pomoć, obratiti kolegama iz susednih opština.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...