Najnovije vesti

MANDIĆU I KNEŽEVIĆU ZABRANJENO DA DOĐU U SRBIJU: Lideri FD pošli na pomen žrtvama NATO agresije u Nišu, ali dalje od Rožaja nisu mogli!
Foto: Profimedia

rampa na granici

MANDIĆU I KNEŽEVIĆU ZABRANJENO DA DOĐU U SRBIJU: Lideri FD pošli na pomen žrtvama NATO agresije u Nišu, ali dalje od Rožaja nisu mogli!

Crna Gora

Liderima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću danas je, na graničnom prelazu Rožaje, onemogućeno da napuste teritoriju Crne Gore kako bi u Nišu prisustvovali obeležavanju 20 godina od NATO bombardovanja, saopšteno je iz tog političkog saveza, prenosi RTCG.

Navodi se da je trebalo da oni prisustvuju obeležavaju godišnjice na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Iz DF su kazali da, iako je rešenjem Višeg suda Mandiću i Kneževiću dozvoljeno da sa ličnom kartom mogu napuštati teritoriju Crne Gore, današnjom brutalnom opstrukcijom MUP-a poslata jasna poruka da oni ne smeju da budu u Srbiji.

 

Iz tog saveza su naveli da policajcu, koji se predstavio kao glavni na tom graničnom prelazu, nije značilo ništa to što je u sistemu jasno prepoznao da su Mandić i Knežević nedavno već dva puta napuštali Crnu Goru i vraćali se.

 

"Već je nakon odluke da se Mandić vrati nazad 'iznenada' imao rezultate provere i rekao da mogu slobodno da nastave put za Srbiju. Bilo je očigledno - da su lideri DF odlučili da čekaju da bi to potrajalo više sati i tek kad bi odlučili da se vraćaju nazad sačekao bi ih isti dogovoreni scenario", navodi se u saopštenju.

 

Ukazuje se da takav odnos crnogorskog režima prema dvojici lidera opozicionih parlamentarnih stranaka i političkim predstavnicima srpskog naroda najbolje govori o karakteru i bahatosti totalitarne države, "koja je čak i na današnji dan učinila sve u cilju pokušaja da obezvredi i opogani svetla i bolna sećanja na brojne nevine žrtve NATO agresije".

 

"Vreme će vrlo brzo pokazati da li se ovom bednom i siledžijskom akcijom pokušaja poniženja lidera DF upravljalo iz samih Rožaja ili iz Podgorice iz kabineta ministra (Mevludina) Nuhodžića", poručili su iz DF.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...