POLICIJA GA ČUVA NA TAJNOJ LOKACIJI: Svedok saradnik otkriva detalje šverca kokaina koji je pronađen na Titovom Jadranu (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

istražuju se planovi kriminalne grupe

POLICIJA GA ČUVA NA TAJNOJ LOKACIJI: Svedok saradnik otkriva detalje šverca kokaina koji je pronađen na Titovom Jadranu (VIDEO)

Crna Gora -

Nakon što je 19. aprila na školskom brodu "Jadran" u Tivtu pronađeno 60 kilograma kokaina visoke čistoće, istražitelji su uspeli da obezbede i svedoka-saradnika.

Reč je o osobi uhapšenoj neposredno posle pronalaska droge i koja se, tvrdi izvor, trenutno nalazi na tajnoj lokaciji.

Do sada su uhapšeni pripadnici Vojske Crne Gore Miloš Kulić i Duško Radenović, zatim Tivćanin Radomir Osmajić, dok je poternica raspisana za Dejanom Rovčaninom i Vladimirom Račićem.

Svedok je potvrdio koji je bio plan kriminalne grupe a što je objasnio i specijalni tužilac, tri dana nakon zaplene droge.

"Planirali su da se kokain transportuje prema lukama u Turskoj gde bi drugim članovima kriminalne organizacije kokain isporučivan, a u povratku preuzimali bi od tih istih ljudi iste količine heroina koji bi transportovali u Crnu Goru radi dalje prodaje u samoj Crnoj Gori i u drugim državama Evrope", saopštio je specijalni tužilac Saša Čađenović.

Za sada nije poznato koliko je tačno meseci praćena kriminalna grupa i zbog čega, ako je reč o kontrolisanoj isporuci, istražitelji nisu sačekali još malo kako bi identifikovali ostale aktere ovog krivičnog dela.

Takođe, postavlja se i pitanje – da li su drogu našli sasvim slučajno, prilikom redovne kontrole broda, koja se radi prilikom svakog isplovljavanja ili su ipak tačne tvrdnje nadležnih da su pratili kriminalnu grupu više meseci?

Najintrigantniji detalj u celoj priči je što nisu objavljene fotografije ili video-snimak kokaina iako se radi o 60 kilograma.

Policija, inače, šalje slike medijima kad zaplene i svega nekoliko grama droge, ali sada nisu odgovorili zašto su ove fotografije ostale tajne za javnost, prenose crnogorski mediji.

Kurir.rs/Vijesti.me (Svetlana Đokić) Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja