Najnovije vesti

NIKŠIĆANIN NARUČIO MARIHUANU PREKO FEJSBUKA: Drogu mu pronašli u kući, a sada će provesti 7 meseci iza rešetaka
Ilustracija, Foto: Profimedia

moderna vremena

NIKŠIĆANIN NARUČIO MARIHUANU PREKO FEJSBUKA: Drogu mu pronašli u kući, a sada će provesti 7 meseci iza rešetaka

Crna Gora

Apelacioni sud u Podgorici potvrdio je presudu kojom je Nikšićanin Stefan Mitrović (23) osuđen na sedmomesečnu kaznu zatvora zbog šverca 51 grama marihuane.

Prvostepenu presudu doneo je sudija Višeg suda u Podgorici Predrag Tabaš.

Prema navodima presude, tokom postupka dokazano je da je u Mitrovićevom stanu 12. decembra 2017. godine upronađena marihuana koju je nameravao da proda.

Interesantno je da je Mitrović drogu nabavio preko Fejsbuka.

On je pred sudom rekao da je marihuanu kupio preko Fejsbuk stranice NK kvart, sedam dana pre nego što je policija pronašla kupljenu drogu u njegovoj kući.

foto: AP / Julio Cortez

Mitrović je naveo da se sastao sa osobom koja stoji iza te Fejsbuk stranice kod muzičke škole i tom prilikom kupio paketić marihuane za pet evra.

Nakon četiri dana, pošto je pomažući ocu u izgradnji grobnica zaradio 75 evra, Mitrović je ponovo kontaktirao preko Fejsbuka dobavljača i ovaj put kupio dvadeset paketića marihuane za 55 evra.

On je objasnio da je veću količinu marihuane kupio kako bi se obezbedio za sledećih petnaest dana boravka u Šavniku, gde je ocu trebalo da pomaže na izgradnji dve grobnice.

Optuženi je u istrazi tvrdio da je drogu kupio za ličnu upotrebu, kao i da pije terapiju zbog psihičkih problema. Tokom sudskog postupka, ove Mitrovićeve tvrdnje pokazale su se kao neistinite.

Ipak, za sudije nije bilo logično da optuženi za boravak od petnaest dana za ličnu upotrebu obezbijedi 20 paketića marihuane.

"Imajući u vidu kontradiktorne, neuverljive, nelogične, pa samim tim i neosnovane navode u odbrani optuženog sud zaključuje da je optuženi drogu držao radi prodaje", navodi se u presudi.

Prilikom odmeravanja visine kazne sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo mladost optuženog Mitrovića kao to što je u vreme izvršenja krivičnog dela imao navršenih 20 godina.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/Ilustracija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...