Najnovije vesti

MANDIĆ O PRESUDI ZA POKUŠAJ TERORIZMA: Ne pristajemo na hapšenje, spremni smo da položimo glave! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

afera državni udar

MANDIĆ O PRESUDI ZA POKUŠAJ TERORIZMA: Ne pristajemo na hapšenje, spremni smo da položimo glave! (VIDEO)

Crna Gora

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, koji je zajedno sa kolegom Milanom Kneževićem danas osuđen na pet godina zatvora za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, kazao je da je očekivao ovakvu presudu, ali jasno poručuje da na hapšenje ne pristaje.

“Glavu gore. Sve što se danas desilo mi smo najavljivali narednih dana. Samo je došlo do jedne male izmene. Braća Đukanović su htela danas da nas uhapse. Oni više nisu naši politički protivnici, oni su naši krvnici”, kazao je Mandić.

 

Zbog toga što su lideri DF-a, kako je istakao, bili spremni da “polože svoje glave” u slučaju hapšenja, sudija Suzana Mugoša je odustala od određivanja pritvora.

foto: Youtube/Printscreen

“Želim da svim pristalicama kažem da ćemo izdržati i boriti se i da imamo konkretne namere i planove. Mi smo spremni da se u odnosu na krvnike odnosimo onako kako su se odnosili naši preci. Spremni smo da se borimo, da položimo glave u toj borbi. Mogu oni da iznenade i mene i Kneževića, da nas ubiju, uhapse... Mi ne prihvatamo nikakva hapšenja, ne pomeramo se ni za milimetar”, poručio je Mandić.

 

Na pitanje koji su im naredni planovi, Mandić je kazao da su imali razrađen model delovanja u slučaju da danas budu uhapšeni, ali pošto nisu, dalje pravne korake će preuzeti njihovi advokati, a rukovodstvo ovog političkog saveza će o celom slučaju raspravljati u četvrtak uveče na sastanku.

 

“Javljali su nam se dobrovoljci koji su kazali da su spremni svašta da urade za nas. Ja sam im zahvalio i kazao da ne treba ništa. Mi imamo razrađene planove. Znamo da je ovo politička borba i svi moramo biti svesni posledica koje dolaze”, istakao je Mandić.

On je pozvao Vladu Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da prekine komunikaciju sa predsednikom Milom Đukanovićem.

 

“Očekujemo to i od Milorada Dodika. Očekujemo od naših sunarodnika i srpskih političara solidarnost”, kazao je Mandić.

 

Podgorički Viši sud proglasio je krivim sve optužene za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine.

 

Mandić i Milan Knežević, osuđeni su na po pet godina zatvora, dok je najveća kazna izrečena ruskim državljanima, Eduardu Šišmakovu i Vladimiru Popovu, koji su osuđeni na 15 i 12 godina zatvora.

Presuda je prvostepena, optuženi će imati pravo žalbe.

Kurir.rs/CDM
Foto: Youtube/Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...