OTKRIVENA POZADINA LIKVIDACIJE BOGDANA MILIĆA: Bio je umešan u nestanak Nemanje Medina, slučaj koji već 3 godine muči celu Crnu Goru (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

rat klanova

OTKRIVENA POZADINA LIKVIDACIJE BOGDANA MILIĆA: Bio je umešan u nestanak Nemanje Medina, slučaj koji već 3 godine muči celu Crnu Goru (VIDEO)

Crna Gora -

Ubistvo Cetinjanina Bogdana Milića (37) nastavak je obračuna kotorskiih kriminalnih klanova, dok su trojica ranjenih Cetinjana najvjerovatnije slučajne žrtve.

Crnogorska policija traga za dvojicom muškaraca zbog sumnje da su na Cetinju upucali Milića koji je na putu do bolnice preminuo, i ranili Dragana Vušurovića (33), Marka Vujačića (48) i Gorana Vušurovića (48).

Ova pucnjava smatra se nastavkom brutalnog rata crnogorskih klanova, a zanimljivo je da su dve prekjuče upucane osobe direktno povezane sa nikada rasvetljenim nestankom Nemanje Medina. U otmicu ovog mladića umešane su bile još dve osobe - jedna je, takođe, nedavno likvidirana, a jedna se nalazi u zatvoru.

Inače, na četvoricu Cetinjana pucano je u utorak oko 17.10 sati na Bulevaru crnogorskih junaka, dok su sedeli u bašti jednog ugostiteljskog lokala.

Nepoznati napadači su iz kola u pokretu kroz prozor osuli rafaljnu paljbu po Cetinjanima.

Ranjeni Milić preminuo je na putu do cetinjske bolnice, a trojica ranjenih Crnogoraca su operisani i nalaze se u bolnici.

Bogdan Milić
Bogdan Milićfoto: Vijesti/Filip Roganović

Inače, ubijeni Milić bio je jedan od optuženih da je umešan u misteriozni nestanak i ubistvo Nemanje Medina, koji nikada nije rasvetljen.

Druga dvojica optuženih za likvidaciju ovog Crnogorca su i Darko Mijović, koji je pre nekoliko nedelja, takođe, likvidiran u Nemačkoj, kao i Vladimir Ulama koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Spužu zbog nedozvoljnog nošenja i držanja oružja.

Naime, Milić i Vujačić bili su osumnjičeni da su pomogli Ulami i Mijoviću u skrivanju, dok je policija tragala za njima zbog nestanka Nemanje Medina. Sa njima je uhapšen i Zoran Muhadinović, takođe sa Cetinja. Nakon što su im stavljene lisice na ruke svima im je ponuđen poligraf koji su odbili.

Vladimir Ulama
Vladimir Ulamafoto: Vijesti/Luka Zeković

Kako je uloga Bogdana Ilića bila da skriva Ulamu, policija je u avgustu 2016. godine upala u Ilićevu kuću na Cetinju. Policajci su pronašli arsenal oružje - četiri puške, dva pištolja, veća količina municije i mobilni telefoni.

Podsetimo, nestanak Nemanje Medina porodica je policiji prijavila rano ujutro 9. jula 2016. godine. Porodica je tada rekla da je nestao dan ranije i da sa njim nikako ne mogu da uspostave kontakt. Njegov automobil marke "reno megan" pronađen je četiri dana kasnije pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića, u mestu Jabukov dol.

Nemanja Medin
Nemanja Medinfoto: Youtube/Printscreen

Njegovo telo nikada nije pronađeno, međutim tragovi su ukazivali na to da je Medina ubijen, pa je crnogorsko tužilaštvo njegov nestanak tretirao kao ubistvo.

Krajem avgusta 2017. godine i zvanično je podignuta optužnica protiv sada ubijenog Darka Mijovića i Baranina Vladimira Ulame.

Do hapšenja Vladimira Ulame i Bogdana Milića došlo je nakon što je policija pročešljala listinge nestalog mladića nakon čega je utvrđeno da je poslednje kontaktirao upravo sa Ulamom. Policija je obavila razgovor sa njim 9. jula, posle čega je pušten. Kako je četiri dana kasnije pronađen zapaljen automobil nestalog, policija je još jednom želela da razgovara sa Ulamom, ali on više nije bio dostupan.

foto: Vijesti

Zato su pretresane tri njegove kuće u kojima je, na crnoj patici, pronađen trag krvi, što su istražitelji povezali sa nestankom Medina. Mesec dana kasnije policija ga je locirala u kući Bogdana Milića. Poslednjeg dana avgusta 2016. godine uhapšen je i Darko Mijović.

"Slučaj Nemanja Medina" predstavlja veliki presedan u crnogorskom pravosuđu, jer je to prvi put da se protiv nekoga vodio proces za ubistvo, a da telo nikada nije pronađeno. Zbog ovoga su se u tamošnjoj stručnoj javnosti povele žustre diskusije jer je jedan deo smatrao da bi osumnjičenima na teret trebalo da se stavi krivično delo otmica.

Vladimir Ulama se svojevremeno navodno hvalio da mu niko ništa ne može jer mu je stric Zoran Ulama, šef vladine Kancelarije za borbu protiv trafikinga, a odbrana ubijenog Darka Mijovića je tvrdila da je njegova opekotina na desnoj ruci posledica "eksplozije" čepa od hladnjaka, kada mu je prokuvao automobil. Ipak, obojica su oslobođeni.

Darko Mijović, jedan od četvorice umešanih u otmicu i ubistvo Medine, ubijen je 13. maja u iznajmljenoj kući u nemačkom gradu Forstu, a ovo ubistvo još nije rasvetljeno. Osim njega, ubijen je i Nikola Jovanović zvani Debeli, a ranjeni su dvojica Crnogoraca - Miloš Vesković i Miloš Pavićević.

Kada je Vladimir Ulama, koji se nalazi u spuškom zatvoru, čuo da je ubijen njegov prijatelj Mijović, demolirao je ćeliju.

Inače, ubijeni i ranjeni Crnogorci smatraju se bliskim saradnicima "škaljarskog klana", te je jedan od mogućih motiva nastavak krvavog rata između kotorskih klanova, "škaljarskog" i "kavačkog".

Kurir.rs/Blic (J.A)/Vijesti.me (Svetlana Đokić) Foto: Vijesti/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track