DEČAKA HEROJA PRIMIO I MINISTAR PROSVETE CRNE GORE: Đorđe (13) spasao druga koji se davio u reci, pa oduševio ceo region (FOTO)
Foto: Ministarstvo prosvete Crne Gore

izvukao ga iz nabujale zete

DEČAKA HEROJA PRIMIO I MINISTAR PROSVETE CRNE GORE: Đorđe (13) spasao druga koji se davio u reci, pa oduševio ceo region (FOTO)

Crna Gora -

Crnogorski ministar prosvete Damir Šehović primio je učenika sedmog razreda Đorđa Stojovića koji je nedavno spasao druga od davljenja.

Šehović je, u razgovoru sa dečakom, poručio da hrabrost nema veze sa godinama i da je Đorđe to i pokazao.

“Vrednosti koje pokušavamo da usadimo vaspitanjem sopstvene dece, ali i kroz obrazovni sistem, ti već imaš”, rekao je Šehović.

Naglašeno je i da ovakvi slučajevi zaslužuju pažnju javnosti ne u cilju lične promocije, već u cilju promocije pravih vrednosti.

Šehović je Đorđu uručio i prigodan poklon, uz poruku da je nemili događaj bio važna životna lekcija koja se jeste završila dobro, ali je i pokazala koliko je važno da je deca ponašaju odgovorno, pažljivo i uvek komuniciraju sa starijima, kako se ne bi našli u opasnim situacijama.

Sa dečakom Đorđem su bili njegov otac Radovan Stojović i pomoćnica direktora škole “Vuko Jovović” koju on pohađa, Olga Grgurović.

Kurir.rs/CDM Foto: Ministarstvo prosvete Crne Gore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track