POŠTA CRNE GORE OBNAVLJA VOZNI PARK: Poštarima mopedi, čelnicima limuzine! Cena - prava sitnica!
Foto: Vijesti.me

BOGATA NABAVKA

POŠTA CRNE GORE OBNAVLJA VOZNI PARK: Poštarima mopedi, čelnicima limuzine! Cena - prava sitnica!

Crna Gora -

Dok poštari budu raznosili poštu na mopedima, čelnici Pošte Crne Gore neće morati da mare za vrućinu jer će se voziti novim limuzinama.

Pošta je odlučila da potroši 55.000 evra na dve limuzine, koje su, kako je Vijestima potvrđeno iz Pošte, namenjene za njihovu upravu.

Tenderskom dokumentacijom za limuzine se, između ostalog, tražilo da imaju putni računar, telefoniranje, senzore i kameru za parkiranje, grijače sjedišta...

Mada još nije potpisan ugovor, iz odluke tenderske komisije dâ se zaključiti da će se uprava po svemu sudeći voziti "škodama" ("Auto Čačak").

foto: Vijesti.me/Boris Pejović

Istog dana je tenderska komisija donela odluku da nabavku tri teretna vozila, po sistemu staro za novo, poveri kompaniji "Rokšped". Pošta je tražila dva poštansko žuta furgona sa njihovim logom koja će, između ostalog, biti opremljena putnim računarima i senzorima za parkiranje. Tražila je i srebrni metalik pikap sa kliznim vratima koji takođe mora, između ostalog, imati putni računar i senzor za parkiranje.

Od 85.000 evra namenjenih za ovu trgovinu, malo manje od 10.000 stići će od tri polovna teretna vozila. Od 9.471 evra, na koliko su procenjena tri vozila, dva su stara po osam godina - "reno trafik" i "reno kangu" - procenjeni su na 5.492 evra, odnosno na 2.991. Na nepunih 1.000 evra procenjen je "folksvagen kadi" iz 2005. godine.

Pošta je krajem aprila raspisala tender za nabavku 45 mopeda, a tenderska komisija je donela odluku da za nepunih 70.000 evra ovaj posao poveri podgoričkoj firmi "Magnus moto". Sada se čeka na potpisivanje ugovora.

Prosečna cena po mopedu iznosiće malo više od 1.500 evra.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track