PRODUŽEN PRITVOR UBICAMA MALOG PAVLA (1): Majka i njen partner krpama brisali tragove bebine krvi sa zidova
Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

užasan slučaj iz crne gore

PRODUŽEN PRITVOR UBICAMA MALOG PAVLA (1): Majka i njen partner krpama brisali tragove bebine krvi sa zidova

Crna Gora -

Osumnjičeni za ubistvo 15-mesečnog Pavla J., Jelena Jovović i Nermin Šišić, ostaće u pritvoru zbog sumnje da su počinili taj zločin.

Jovovićeva, majka ubijenog dečaka, i njen vanbračni partner optuženi su za teško ubistvo, a pritvor im je od hapšenja određen i produžavan zbog opasnosti od bekstva i težine dela.

Branilac Jovovićeve uložio je žalbu na odluku Višeg suda o produženju pritvora, tražeći da joj se izrekne druga mera kako bi joj bilo omogućeno da se brani sa slobode.

U rešenju Apelacionog suda navedeno je da postoji osnovana sumnja da je Jovovićeva sa Šišićem ubila dete od 15 meseci, koje su prethodno zlostavljali u više navrata čupajući ga za uši i udarajući ga po licu.

U kući u kojoj su živeli, u podgoričkom Zabjelu, 4. februara prošle godine, prema navodima optužnice, bebi su zadali više udaraca u glavu nanoseći mu teške i po život opasne povrede.

Jovovićeva se tereti i da je za to vreme palila usisivač kako komšije, koje su se prethodno raspitivale o poreklu dečakovih povreda, ne bi čule plač.

U odluci suda navedeno je i da su nakon toga oboje krpama brisali tragove krvi deteta sa zidova.

“Dete, koje je već bilo lošeg zdravstvenog stanja, potom su zajedno izveli iz kuće i sa njim se uputili ka brdu Ljuboviću. Kada su uočili da su primećeni, zajedno sa detetom odlaze i napuštaju dvorište kuće, uz izgovor da je detetu pozlilo, pozvali su hitnu službu koja je dečaka transportovala na Institut za bolesti dece KCCG, gde je usled teških povreda preminuo dana 5. februara 2018. godine”, piše u odluci Apelacionog suda.

Kurir.rs/CDM Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja