MANDIĆ U OPROŠTAJNOM GOVORU: Bulatović nikada nije pristao na okupaciju svoje zemlje! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / in4snet

ispraćaj bivšeg predsednika CG

MANDIĆ U OPROŠTAJNOM GOVORU: Bulatović nikada nije pristao na okupaciju svoje zemlje! (VIDEO)

Crna Gora -

Među brojnim javnim ličnostima koje su se danas oprostile od nekadašnjeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića je i njegov partijski kolega i prijatelj Andrija Mandić koji je istakao da Bulatović nikada nije pristao na okupaciju svoje zemlje.

"Suočen sa dužnošću koja se ne odbija i čašću da se opraštam od jednog od najvećih sinova ove zemlje i ovog naroda, stojim pred vama sa velikom obavezom i dvostrukim zadatkom. Zadatkom za koji nisam siguran koliko mogu odgovoriti, jer danas treba da se oprostim od, s jedne strane, državnika koji je svojim delom trajno obeležio decenije iza nas, a s druge, od brata i prijatelja sa kojim sam podelio i dane i godine zajedničke borbe za tradicionalne vrednosti“, rekao je lider Nove srpske demokratije.

foto: Printscreen IN4S

On je dodao, da su se za državu naših predaka u koju smo svi verovali, zajedno borili.

"Ja tu crtu između Momira državnika i Momira brata i prijatelja nikada nisam povlačio. I kada smo raspravljali najteža politička pitanja nismo ni na trenutak zaboravljali naš lični odnos, pun poverenja i razumevanja. Istorija će morati da prizna da je državno i nacionalno rukovodstvo kojem je on pripadao prvo pružilo otpor okupaciji istočne Evrope od strane takozvanog novog svetskog poredka i bankarskog fašizma“, naglasio je lider NSD-a.

Malena Savezna Republika Jugoslavija, istakao je Mandić, koju su vodili Slobodan Milošević i Momir Bulatović kao i srpski narod koji je ostao izvan njenih granica a na čijem čelu se nalazio Radovan Karadžić hrabro su odličili da ne pristanu na okupaciju.

"U vremenu kada se to nije smelo javno saopštiti oni su gromoglasno izjavili da će samo njihov narod i niko drugi donositi odluke o vlastitoj budućnosti. Čak je i velika Rusija tada zaćutala i bila oborena na kolena. Tada su politički čelnici, proslavljeni maršali i generali ove naše velike moćne saveznice spustili glave i savili kičme pred pobednicima hlodnog rata. Nažalost, Momir i Slobodan nisu dočekali da vide pobedu njihovih ideja na svetskoj političkoj sceni ali sadašnja moderna Evropa i one strukture koje se vraćaju tradicionalnim vrednostima i nacionalnoj suverenosti svakog dana su sve brojnije i jače“, ocijenio je Mandić.

Kurir.rs / Inf4s

Foto: YouTube prtscr / in4snet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track