RAZMOTAVA SE KLUPKO OKO STUPARA: Uhapšeni vođa kavačkog klana povezan sa švercom kokaina od 5 MILIONA EVRA koji je pronađen na Titovom Jadranu (VIDEO)
Foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

kriminalni klanovi u crnoj gori

RAZMOTAVA SE KLUPKO OKO STUPARA: Uhapšeni vođa kavačkog klana povezan sa švercom kokaina od 5 MILIONA EVRA koji je pronađen na Titovom Jadranu (VIDEO)

Crna Gora -

Kotoranin Vojin Stupar (37), navodni vođa kavačkog klana, uhapšen je zbog sumnje da je pokrenuo kriminalnu organizaciju i švercovao kokain koji je zaplenjen na brodu „Jadran“ u Tivtu, a čija je vrednost procenjena na pet miliona evra.

Stupar je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i njemu je nakon saslušanja određeno zadržavanje 72 sata, nakon čega će biti priveden sudiji za istrage koji će se izjasniti o pritvoru.

Istražitelji su protiv Stupara prikupili materijalne dokaze, među kojima su i razgovori pribavljeni merama tajnog nadzora.

Sve ukazuje na to da je deo kriminalne grupe koja je 19. aprila pokušala da prokrijumčari 60 kilograma kokaina na brodu "Jadran".

Kako se navodi, dokazi nesumnjivo govore o njegovoj umešanosti. Ranije su uhapšeni podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, Radomir Osmajić iz Tivta i stariji vodnik Miloš Kulić. Za vođe te kriminalne grupe specijalno tužilaštvo je označilo Vladimira Račića i Dejana Rovčanina koji su u bekstvu, a Radenovića i Osmajića za članove, dok je Kulić dobio status svedoka saradnika.

foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

Rovčanina, Račića i Radenovića terete i za nedozvoljeno držanje oružja.

Račić je jedan od najbližih saradnika Pljevljaka Darka Šarića, kojeg su srpske vlasti osudile na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina.

Dejan Rovčanin iz Nikšića hapšen je u akciji "Zelena milja" 2013. godine. Njega terete da je bio deo grupe koja se bavila krijumčarenjem 140 kilograma skanka na međunarodnom nivou. Tada je uhapšeno više ljudi u Nikšiću, Pljevljima i Baru.

Inače, Stupar je zet Igora Božovića, jednog od visokopozicioniranih članova kavačkog klana, koga predvode Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

Kašćelan je uhapšen 13. decembra prošle godine u Češkoj, a izručen je Crnoj Gori 8. februara.

Kašćelan
Kašćelanfoto: Printscreen

Na Stupara i Miloša Radonjića pucano je 2016. godine u Kotoru. Stupar je tada zadobio teške telesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovređen. Za to su nakon dve godine istrage osumnjičeni Milić Minja Šaković, Jovan Vukotić i Igor Dedović.

Jovan Vukotić
Jovan Vukotićfoto: Printscreen/ Instagram

Šaković je uhapšen 7. februara dok je sedeo u hotelu „Hilton“, dok Vukotić u Srbiji izdržava kaznu zbog falsifikovanja isprava. Dedović je nedostupan crnogorskim vlastima i za njim je raspisana crvena međunarodna poternica.

Dedović i Vukotić u bezbednosnim službama označeni su kao vođe škaljarskog klana.

Kurir.rs/CDM/Pobjeda Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track