Najnovije vesti

INŽENJER U TE PLJEVLJA PRIZNAO DA JE KRIV ZA EKOLOŠKU KATASTROFU: Otvorio ventil bez dozvole nadređenih, pa napravio pomor ribe
Foto: Printscreen Facebook

ekološki problem

INŽENJER U TE PLJEVLJA PRIZNAO DA JE KRIV ZA EKOLOŠKU KATASTROFU: Otvorio ventil bez dozvole nadređenih, pa napravio pomor ribe

Crna Gora

Zaposleni u TE Pljevlja, smenski inženjer R.D., otvorio je ventil koji kontroliše ispuštanje materija u reku Vezišnicu, koja se uliva u Ćehotinu, zbog čega je došlo do ekološkog incidenta u ovoj reci u Pljevljima, saopštili su iz Elektroprivrede Crne Gore.

Kako su naveli, posebna komisija EPCG je nakon detaljne analize utvrdila da je R.D, po sopstvenom priznanju, bez dozvole nadređenih i poštovanja definisane procedure, dao ovlašćenje za aktivnost rukovaocu na pomenutom ventilu zbog čega je došlo do ekološkog incidenta, prenosi CDM.

Osnovno drzavno tužilaštvo u Pljevljima je prethodno navelo da se sumnje da je došlo do ispuštanja hemikalija i otpadnih voda u reke Vezišnicu i Ćehotinu, usled čega je došlo do oštećenja biljnog i životinjskog sveta i pomora ribe.

Mediji su ranije preneli da je reka Ćehotina nizvodno od TE Pljevlja od 5. jula potpuno bela kao mleko. Iz ribolovnog društva Lipljen iz Pljevalja je saopšteno da je nastao veliki pomor ribe i da je šteta neprocenjiva.  

(Kurir.rs/Tanjug/Printscreen Facebook)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...