NOVA PRAVILA ZA TAKISTE U CRNOJ GORI: Moraće da imaju uniformu i istaknutu legitimaciju
Foto: Profimedia

izmene pravilnika

NOVA PRAVILA ZA TAKISTE U CRNOJ GORI: Moraće da imaju uniformu i istaknutu legitimaciju

Crna Gora -

Taksi udruženja u Crnoj Gori moraće u vozilima da imaju na vidno istaknutom mestu taksi legitimaciju, a vozači će morati da imaju i posebnu radnu odeću, predviđeno je izmenama i dopunama zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

Ove novine uvode se kako bi se uklonila nelojalna konkurencija i suzbila siva ekonomija u toj delatnosti, prenose Vijesti.

U Ministarstvu pomorstva i saobraćaja navode da su nova zakonska rešenja pripremili nakon što su taksi prevoznici zahtevali od vlade uklanjanje nelojalne konkurencije mere protiv sive ekonomije.

"Najvažnije izmene i dopune se odnose na dokumentaciju koja se mora nalaziti u vozilu prilikom obavljanja auto taksi prevoza. Ovde je posebna pažnja posvećena dokumentaciji kojom se dokazuje da je vozač zaposlen i prijavljen kod auto taksi prevoznika. Obavezno je posedovanje taksi legitimacije vozača koja mora biti istaknuta na vidnom mestu u vozilu. Uz to, dat je pravni osnov za propisivanje radne odeće za vozače kako bi izbegli situacije da pojedini auto taksi prevoznici narušavaju ugled uzornim kolegama i Crnoj Gori kao prepoznatoj turističkoj destinaciji", navode u Ministarstvu.

Još jedna od novina biće i uvođenje usluge "rent a car" sa vozačem, koji će moći da se obavlja samo putničkim vozilom visoke klase, odnosno luksuznim putničkim vozilom mlađim od šest godina, čija je kataloška vrednost veća od 30.000 evra.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track