HAPŠENJA U CRNOJ GORI ZBOG UTAJE POREZA: Policija privela više ljudi, podnete krivične prijave! Sumnja se da su državu oštetili za više od 3 miliona evra!
Foto: Shutterstock

akcija krenula od ranog jutra

HAPŠENJA U CRNOJ GORI ZBOG UTAJE POREZA: Policija privela više ljudi, podnete krivične prijave! Sumnja se da su državu oštetili za više od 3 miliona evra!

Crna Gora -

Rano jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, pripadnici policije Crne Gore, uhapsili su više osoba koje se terete za utaju poreza.

Kako saznaje televizija Vijesti neki od uhapšenih u jutrošnjoj akciji povezani su sa osumnjičenima iz akcije Klap u kojoj je policija zbog istog krivičnog dela slobode lišila dvadesetak osoba.

Prema prvim informacijama uhapšena su i četiri poreska inspektora ali i oni koje je u obraćanju na društvenim mrežama prozivao odbegli Danilovgrađanin Dejan Lakić. Tako su se na spisku jutros privedenih našli i Miloš Mlađenović, vlasnik firme Mićoni, te braća Petričević, Ivan i Bojan, dok je nalog za privođenje izdat i za njihovim trećim bratom - Dejanom koji je trenutno van zemlje.

Kako saznaju Vijesti nezvanično, policaja je jutros privela poreznike: Nevenku Đurović, Slavojku Savić, Brana Magdalinića i Milijanu Radonjić. Radi se o starijim poreskim službenicima i svi se oni navodno dovode u vezu poslovima vezanim za povraćaj PDV-a braći Petričević.

foto: EPA / Boris Pejović

U postupku koji sledi, prema nezvaničnim informacijama Vijesti, njima bi olakšavajuća okolnost mogla biti praksa iz drugostepenog postupka pred Ministarstvom finansija, ali i pojedine presude Upravnog suda kojima je ranije utvrđivano da se poreski inspektori ne mogu pouzdano baviti time da li je neka faktura fiktivna ili nije?.

Prema prvim procenama iznos šetete koju su osumnjičeni naneli državnom budžetu iznosi preko tri milona evra.

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je da je podneta krivična prijava protiv 14 fizičkih i devet pravnih lica. Specijalno državno tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenje svih 14 fizičkih lica.

"Detaljnije informacije biće saopštene sutra na konferenciji za novinare koja će biti održana u 12 sati u prostorijama PR centra na Starom aerodromu", kazali su iz SDT-a.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track