U CRNOJ GORI PALA OSUMNJIČENA ZA UTAJU 60 MILIONA EVRA: Sumnja se da je član kriminalne grupe, Interpol za njom tragao 10 meseci!
Foto: Shutterstock

policijska akcija

U CRNOJ GORI PALA OSUMNJIČENA ZA UTAJU 60 MILIONA EVRA: Sumnja se da je član kriminalne grupe, Interpol za njom tragao 10 meseci!

Crna Gora -

Crnogoska policija uhapsila je I.I. na osnovu Interpolove poternice Rima, koja je za njom bila raspisana pre 10 meseci zbog sumnje da je član kriminalne organizacije koja se bavila zloupotrebom igara na sreću, utajom prihoda u iznosu od 3,2 milijarde evra i utajom poreza u iznosu od 60 miliona evra, objavile su Dnevne novine.

Kako prenose italijanski portali, I. I. (46) je izbegla hapšenje sredinom novembra prošle godine kada je uhapšeno 18 članova te kriminalne organizacije, prenosi CdM.

Akcija poreske i finansijske policije Ređo Kalabrije u saradnji sa okržnim sektorom za borbu protiv mafije kodnog naziva Galasia otkrila je postojanje više preduzeća koja su nezakonitim poslovima prikupljali novac od klađenja na poznatim sajtovima Planetwin365, Betaland i Enjoybet.

foto: EPA / Boris Pejović

Posle opsežne istrage i na osnovu prikupljenih materijalnih dokaza, državno tužilaštvo odredilo je pritvor za 18 osoba uključujući I.I., za kojom je raspisana poternica.

Tužilaštvo je tada blokiralo i zaplenilo 23 strane kompanije, 15 kompanija koje posluju na nacionalnom nivou, 33 nacionalne i međunarodne internet stranice koje se bave klađenjem uživo, brojne zgrade, vozila, tekuće račune italijanskih državljana i stranaca, kao i deonice kompanija čija se ukupna vrednost procenjuje na više od 723 miliona evra.

foto: Shutterstock

"Industrija igara na mreži je vrlo kritična, jer ne postoje kontrole koje sprečavaju prodiranje mafijaškog kriminala, što stvara ogromnu štetu našoj ekonomiji. Politika mora obratiti pažnju na ove aspekte", izjavio je Federiko Kafiero de Raho, državni tužilac za borbu protiv mafije o istrazi internetskih igara koje su dovele do hapšenja 68 ljudi i oduzimanja oko milijardu evra vrednosti zaplenjene imovine.

Sumnja se i da je ova kriminalna organizacija bila u tesnoj vezi sa Ndrangetom, najpoznatijom italijanskom mafijaškom grupom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track