BAHATI MILOVI PRIJATELJI BIJU I PRIPADNIKE SNAGA REDA: Đukanovićev pajtaš OŠAMARIO POLICAJCA NA DUŽNOSTI! Uhapsili ga, a tužilac ga odmah pustio!
Foto: AP, Vijesti.me

neverovatno!

BAHATI MILOVI PRIJATELJI BIJU I PRIPADNIKE SNAGA REDA: Đukanovićev pajtaš OŠAMARIO POLICAJCA NA DUŽNOSTI! Uhapsili ga, a tužilac ga odmah pustio!

Crna Gora -

Izvršni direktor Pomorskog saobraćaja i suvlasnik te kompanije, podgorički biznismen Dejan Ban, napravio je incident prije par dana na aerodromu Tivat kad je ošamario policajca.

Onn je svojim "mercedesom" došao pred terminalnu zgradu aerodroma i zaustavio se na mestu gde je saobraćajnom signalizacijom izričito zabranjeno zaustavljenje i zadržavanje vozila, saznaju Vijesti me.

Sagovornik tog crngorskog portala tvrdi da mu je tada prišao jedan od uniformisanih policajaca koji je bio na dužnosti na aerodromu, da ga je opomenuo da tu ne sme da parkirati vozilo i naloži mu da ga ukloni, na šta je vidno revoltirani Ban najpre verbalno, a onda i fizički nasrnuo na policajca i, kako tvrde svedoci, ošamario ga.

foto: Vijesti.me

Dejan Ban

Kolege napadnutog policajca su Bana zbog toga odmah uhapsili.

"Tačno je da se na Aerodromu Tivat desio događaj u kojem je građanin D.B. nasrnuo na policijskog službenika i zadao mu udarac, nakon što nije postupio po naređenju da ukloni vozilo sa mesta na kojem nije dozvoljeno parkiranje. D.B. je lišen slobode i predat službenicima Odeljenja bezbednosti Tivat. Nakon konsultacija sa tužiocem, protiv D.B. je nadležnom tužiocu podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", saopšteno je iz Uprave policije.

Prema nezvaničnim saznanjima, dežurni tužilac u Osnovnom tužilaštvu Kotor saslušao je Bana i ocenio da nema potrebe za njegovim zadržavanjem u pritvoru, nakon čega je biznismena pustio da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

foto: Vijesti.me/Siniša Luković

Braća Dejan i Dušan Ban važe za osobe bliske lideru Demokratske partije socijalista i predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, sa kojim je jedan od njih i u kumovskim odnosima.

Pomorski saobraćaj, firma koja ima monopol na jedinoj trajektnoj liniji u državi, već 15 godina je u većinskom vlasništvu braće Ban. Oni su 2004. godine, tada državnu firmu koja je bila u većinskom vlasništvu Fonda PIO po odluci Saveta za privatizaciju, dobili bez javnog tendera, kupovinom državnih akcija na berzi.

Državi su platili 1,2 miliona evra, od čega samo 680.000 evra u kešu, a ostatak obveznicama stare devizne štednje, koje su prethodno kupili po diskontnim cenama.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track