ZAŠTITNIK ŽIVOTINJA OSUDIO UBISTVO DVE RODE U PODGORICI: Šta će nam rode, kad su nam vrane popile mozak!
Foto: Profimedia

ZLOČIN PROTIV ŽIVIH BIĆA

ZAŠTITNIK ŽIVOTINJA OSUDIO UBISTVO DVE RODE U PODGORICI: Šta će nam rode, kad su nam vrane popile mozak!

Crna Gora -

Dragoje Vlahović, direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica oštro je reagovao nakon informacije da je neko ubio dve rode u podgoričkom naselju Mareza, ocenivši da je teško shvatiti bolesne umove koji rade takve stvari.

„Koliko god pokušavali da nađemo razlog zbog koga je to neki bolestan um uradio, ne možemo ga naći, jer je veoma teško ući u glave tih osoba i shvatiti šta je njihov problem. U svakom normalnom gradu, koji ima tu sreću da se u njemo nastane rode, stanovništvo na njih gleda sa posebnim poštovanjem i divljenjem, samo očigledno u Podgorici one služe kao meta, jer smetaju ljudskom mulju i trulim dušama", rekao je Vlahović.

Ima u svemu ovome, dodaje on i neke simbolike.

"Naime, svima nam je poznato da rode donose sreću, a kao mali smo verovali da one donose decu. Možda su nam zbog toga i smetale, jer dok nam vrane piju mozak, naša deca odlaze u neki bolji svet. I dok čista voda polako otiče, onaj mulj sa dna postaje sve bliži površini. Počinje polako da davi i uništava sve ono što valja i što mu se nađe na putu. I tako se vremenom svi navikavamo da plivamo u tom mulju ili jednostavno bivamo usisani i postajemo deo istoga“, kaže Vlahović.

On se osvrnuo na njegovu najbližu oblast, a to je zaštita i dobrobiti životinja.

„Naime, nebrojeno puta sam javno ukazivao na to da kada su u pitanju slučajevi ubijanja životinja, institucije ne odrađuju svoj deo posla. Tu pre svega mislim na Osnovno državno tužilaštvo, koje čak i kada imamo počinioce i neoborive dokaze, ili odbacuje optužnice ili podiže takve optužnice da Sud na kraju mora da oslobodi počinioce ili da ih eventualno uslovno kazni. Zbog toga tvrdim da svojim neprofesionalnim pristupom samo daju vetar u leđa osobama koje ubijaju životinje, ali isto tako i postaju saučesnici u tim delima“, naglasio je Vlahović.

Na samom kraju, dodaje on, ukoliko želimo da naše društvo ozdravi, moraćemo svi mi da dajemo svoj maksimum, na način što ćemo javno osuđivati, šikanirati i odbacivati sve one koji svoje frustracije leče na životinjama, jer svako onaj koji ubije nezaštićenu životinju, sutra može ubiti i dete.

(Kurir.rs/in4s.net/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track