RODE SU IMALE SREĆE DA IH NAĐU STOJA I SAŠA: Spasli par ptica i njihove mladunce povređene u nezapamćenom nevremenu na Vlasini (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen

DIVNA VEST

RODE SU IMALE SREĆE DA IH NAĐU STOJA I SAŠA: Spasli par ptica i njihove mladunce povređene u nezapamćenom nevremenu na Vlasini (FOTO)

Srbija -

SURDULICA - Nevreme koje je krajem prošle nedelje zadesilo jug Srbije ugrozilo je i životinje, pa je tako u Donjem Međurovu oboreno stablo, a sa njim i gnezdo sa malim rodama.

Slična situacija dogodila se u selu Božice kod Surdulice, a povređene ptice su spašene i zbrinute, pišu Južne vesti.

U Donjem Međurovu palo je veliko stablo, na kome se nalazilo gnezdo sa 4 mala ptića. Jedan od njih je bio ugruvan, kažu u niškom udruženju Zoo planet, a sada je iznemogao i ne može da poleti.

Naša ekipa je mladunče zbrinula i biće u Zoo kutku do oporavka i dok ne stekne kondiciju i snagu da ponovo poleti - kažu u Zoo Planetu.

U Božici je pak jak vetar iz gnezda izbacio dve odrasle rode. Spasli su ih šumar i meštanin Stoja Stanišev i njegov komšija Saša Todorov, a u pomoć su pritekli Predeo izuzetnih odlika Vlasina i niško odeljenje Zavoda za zaštitu prirode.

Jedan mladunac rode je bezbedno vraćen u gnezdo, a drugog je preuzeo Zavod, zbog daljeg oporavka i vraćanja u prirodu - rekli su u Predelu izuzetnih odlika Vlasina.

Podsetimo, jako nevreme zadesilo je jug Srbije u petak - jaka kiša, vetar i gromovi protutnjali su kroz gradove. Stabla i grane su padale, ponegde i crepovi, pojedini delovi Niša ostali su bez struje. Posledica i dalje ima.

(Kurir.rs/Južne vesti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track