STRAVIČNO NEVREME NA VLASINI: Pucali gromovi, oluja čupala drveće, putevi ostali zakrčeni (FOTO)
Foto: PIO Vlasina

kurir na licu mesta

STRAVIČNO NEVREME NA VLASINI: Pucali gromovi, oluja čupala drveće, putevi ostali zakrčeni (FOTO)

Srbija -

Jako nevreme zahvatilo je u petak uveče Vlasinu. Oko 20 časova povređene su i dve osobe kada je grom udario u drvo koje je palo na automobil.

foto: PIO Vlasina

Pored automobila se nalazio bračni par Zoran J. (54) I Nadica J. (48). Tom prilikom Zoran je zadobio teške telesne povrede kičme, a Nadica je lakše povređena. Zoran J. je prebačen u Klinički centar u Nišu.

foto: PIO Vlasina

Sve se dogodilo na Vlasini–Rid gde je u petak na Svetog Iliju po tradiciji održan sabor koji svake godine okupi veliki broj ljudi. Na saboru je bilo i kafedžija koji na otvorenom drže svoje ugostiteljske objekte na ovaj praznik i služe goste u toku dana, među njima bio je i povređeni bračni par.

foto: PIO Vlasina

- Kada se desilo njihovo povređivanje oni su se nalazili u dvorištu stare škole gde je i ogromno drveće, platani. Dan je bio lep. Počeli su predveče da se pakuju kad je krenulo nevreme, olujni vetar sa grmljavinom, a onda je palo drvo na automobil. Sve se to izdešavalo za pola sata. Gore je bilo strašno nevreme, nemam informaciju da li je od udara groma ili je olujni vetar odlomio drvo koje je palo na automobil. Drveće se savijalo do zemlje, kao da je prošao tornado. Sve je trajalo pola sata, strašna kiša, strašan vetar, strašna grmljavina, popadalo drveće, zakrčeni putevi, užasno je bilo, kaže rukovodilac službe PIO Vlasina Novica Stanković.

foto: PIO Vlasina

I Surdulicu je sinoć zahvatilo jako nevreme praćeno kišom i olujnim vetrom. Prema saznanjima Kurira zbog udara groma Surdulica je na pola sata ostala bez struje.

foto: PIO Vlasina

(Kurir.rs/T.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track