CRNOGORSKA POLICIJA SPREČILA ILEGALNI ULAZAK 300 MIGRANATA U BiH: Krijumčari uzimaju 100 evra po osobi, a često im pomažu i meštani
Ilustracija, Foto: AP

uglavnom se kreću noću

CRNOGORSKA POLICIJA SPREČILA ILEGALNI ULAZAK 300 MIGRANATA U BiH: Krijumčari uzimaju 100 evra po osobi, a često im pomažu i meštani

Crna Gora -

Crnogorska granična policija u prvih šest meseci 2019. sprečila je skoro 300 ilegalnih ulazaka migranata iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopštili su pripadnici granične policije.

Crnogorski i bosanskohercegovački granični policajci u zajedničkim aktivnostima obilaze 80 kilometara dug zeleni pojas i sve češće nailaze na krijumčare koji migrante pokušavaju da pređu preko granice.

“U jednom slučaju je pronađeno čak 14 ljudi smeštenih u jednom putničkom vozilu u nehumanim uslovima, koje je državljanin Crne Gore nameravao da nezakonito prebaci u BiH”, kazao je Slavko Peković iz crnogorske granične policije.

Kako navode, krijumčari od migranata uzimaju i više od 100 evra po osobi da ih dovedu blizu granice s Hrvatskom ili BiH, a neretko migrantima pomaže i lokalno stanovništvo sa obe strane granice.

Uglavnom se kreću noću, pa crnogorska policija na granicama koristi savremene termovizijske uređaje kako bi ih zaustavila u njihovom poduhvatu.

Kurir.rs/CDM Foto: AP/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track