Najnovije vesti

PRESEČENO KRIJUMČARENJE KOKAINA IZ KOLUMBIJE U CRNU GORU: Uhapšeno 7 osoba, našli im oružje i drogu
Foto: EPA/Boris Pejović

Borba protiv droge

PRESEČENO KRIJUMČARENJE KOKAINA IZ KOLUMBIJE U CRNU GORU: Uhapšeno 7 osoba, našli im oružje i drogu

Crna Gora

Crnogorska policija prekinula je međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru, saopšteno je danas uz podatak da su podnete krivične prijave protiv 11 osoba, od kojih je sedam uhapšeno.

Kako prenosi RTCG, krivične prijave podnete su zbog osnovane sumnje da su te osobe počinile krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Zbog sumnje da su počinili navedena krivična dela lišeno je slobode sedam lica i to S.P, M.P, T.P, Đ.P, M.P, R.S. i B.B, sve lica iz Tivta, dok se za D.Đ. i B.M. i još dva lica intenzivno traga", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je na području Tivta, zajedno sa službenicima CB Herceg Novi i OB Tivat, pretresla stanove i druge prostorije na 11 lokacija i tom prilikom pronašla i oduzela sumnjive predmete.

"Pretresima su pronađeni i oduzeti opojna droga kokain, vaga za precizno merenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružje i municija kao i skupoceni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem", navode u policiji.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici ove kriminalne organizacije tim krivičnim delima stekli veliku imovinsku korist koju su, kako se sumnja, pokušali pranjem novca da ubace u legalne finansijske tokove.

"Uprava policije će u narednom periodu u saradanji sa Specijalnim državnim tužilaštvom nastaviti sa sprovođenjem finansijske istrage u odnosu na ovaj predmet. Realizacija predmeta 'Manjifiko' je još jedan primer odlične međunarodne saradnje službenika Uprave policije sa partnerskim službama drugih država", navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: EPA/Boris Pejović)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...