Najnovije vesti

AMERIČKI ŠPIJUN UBIJEN U CRNOJ GORI? CIA povukla krticu iz Kremlja, posle čega se 2017. Olegu Smolenkovu i njegovoj porodici gubi svaki trag! POSLEDNJI PUT VIĐENI NA  CRNOGORSKOM PRIMORJU!
Foto: EPA

CNN OTKRIVA

AMERIČKI ŠPIJUN UBIJEN U CRNOJ GORI? CIA povukla krticu iz Kremlja, posle čega se 2017. Olegu Smolenkovu i njegovoj porodici gubi svaki trag! POSLEDNJI PUT VIĐENI NA CRNOGORSKOM PRIMORJU!

Crna Gora

U tajnoj misiji 2017. SAD su povukle iz Rusije svoju krticu koja je radila u ruskoj vladi, otkriva CNN pozivajući na nekoliko anonimnih zvaničnika Bele kuće.

Špijun je, navodno, sklonjen u Crnu Goru, gde mu se međutim gubi svaki trag. CNN tvrdi daje on bio važan za američke obaveštajne službe jer je, iako nije bio u neposrednoj blizini Vladimira Putina, mogao da dostavlja fotografije dokumenata koji su bili na stolu ruskog lidera.

Taj tajni izvor dostavljao je informacije duže od jedne decenije, a prema izvorima CNN, sklonjen je iz Moskve zbog opasnosti da bi ga mogao razotkriti lično predsednik Tramp. Špijun je povučen nakon što su u maju 2017. Belu kuću posetili ruski šef diplomatije Sergej Lavrov i ambasador Sergej Kisljak.

Portparolka CIA Britani Bramel rekla je da se radi “o pogrešnim nagađanjima”, dok je portparol bivšeg direktora CIA, a sada državnog sekretara Majka Pompea, odbio da komentariše slučaj.

Portparolka Bele kuće Stefani Grišam izjavila je da izveštavanje iz CNN netačno i da ,dovodi živote u opasnost, dok se njenom kolegi iz Kremlja Dmitriju Peskovu slučaj ocenio kao gledanje filma "Petparačke priče". Peskov je, inače, nakon što su ruski mediji otkrili da se krtica zove Oleg Smolenkov, potvrdio njegovo postojanje.

Rekao je i da je Smolenkov otpušten iz službe pre nekoliko godina, kao i da nikada nije imao kontakt sa ruskim predsednikom. Smolenkov je pre 2010. radio u ruskoj ambasadi u Vašingtonu, a posle i u vladinoj kancelariji, pre nego što je postao državni savetnik treée klase u Moskvi.Sa ženom i troje dece otišao je 4. jula 2017. na odmor u Crnu Goru, gde su svi nestali bez traga.

Policija istražuje njihov nestanak kao moguée ubistvo. Šef Bele kuće Donald Tramp izjavio je da o aferi koju je otkrio CNN ništa ne zna.

-Što se mene tiče, u redu je šta god da je CIA odgovorila. Ja ne znam ništa - rekao je Tramp.

Kurir.rs/CNN

Foto EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...