Najnovije vesti

SAMO ŠIROKO: Broj milionera u Crnoj Gori porastao na 71! Evo koliko je težak najbogatiji Crnogorac!
Foto: Profimedia

bankarska statistika

SAMO ŠIROKO: Broj milionera u Crnoj Gori porastao na 71! Evo koliko je težak najbogatiji Crnogorac!

Crna Gora

Depozit veći od milion evra u Crnoj Gori na kraju avgusta ima 71 građanin, saopšteno je iz crnogorske Centralne banke (CBCG) pozivajući se na mesečne izveštaje koje im banke dostavljaju.

U odnosu na kraj prošle godine, kada je broj građana koji imaju depozit veći od milion evra bio 69, sada ih je dva više, prenosi RTCG.

 

Kako se navodi, najveći iznos depozita pojedinaca iznosi 31,9 miliona, kazali su iz CBCG i dodali da ne raspolažu podacima o zanimanju klijenata.

 

"Ukupan iznos deset najvećih depozita građana u Crnoj Gori (rezidenata i nerezidenata) iznosi 88,2 miliona evra na kraju avgusta, dok ukupan iznos deset najvećih depozita pojedinaca rezidenata iznosi 32,4 miliona evra", saopštili su iz CBCG.

 

Sudeći prema podacima, broj milionera u Crnoj Gori se iz godine u godinu povećava - u 2017. godini ih je bilo 64, a godinu ranije 54.

 

Prema podacima Centralne banke Crne Gore, banke su u januaru odobrile 2,94 milijarde evra kredita, a u odnosu na isti period prošle godine odobreno je 10,2 odsto više kredita.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...