POČINJE RUŠENJE OMILJENIH SRPSKIH MESTA U BUDVI: Najpoznatije diskoteke na otvorenom biće sklonjenje sa šetališta na drugo mesto
Foto: Profimedia

izmene u gradu

POČINJE RUŠENJE OMILJENIH SRPSKIH MESTA U BUDVI: Najpoznatije diskoteke na otvorenom biće sklonjenje sa šetališta na drugo mesto

Crna Gora -

Šest diskoteka na otvorenom, "Trokadero", "Paris", "Ambinete", "Rafaelo", "Maltez" i "Miami" i još 14 ugostiteljskih objekata lokala brze hrane i trgovačkih radnji trebalo je ove godine da budu uklonjeni zaključno sa 31. oktobrom.

Ipak, izmenama Plana privremenih objekata od 2019. do 2023. godine, za dvadesetak privremenih objekata data je dozvola da rade ovoga leta, iako se tome protivila Opština Budva.

Iako su u tim diskotekama tokom leta nastupala najpoznatija imena muzičke scene sa Balkana, one će, očigledno, biti premeštene na alternativnu lokaciju. Ali i to nakon niza protesta zakupaca.

Direktor JP "Morsko dobro" Predrag Jelušić izjavio da su zakupci priložili garanciju od 20 hiljada evra po objektu, što je ukupno 120 hiljada evra, da će do utvrđenog roka ukloniti privremene objekte koji su godinama tu postojali.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović ranije je rekao da je uveren da će sa budvanskom lokalnom upravom u ovom mandatu naći načina da se pronađu alternativne lokacije za izmeštanje diskoteka.

"To je jako važno za ove biznise. To što lično nisam konzument takve vrste zabave, to ne znači da ona ne treba da postoji. Očigledno je da ona ima svoju klijentelu, a to što što ima svoju klijentelu, a legalno je, treba da postoji. Od toga neko živi, samo joj treba naći adekvatnu lokaciju", kazao je tada Radulović.

Očekuje se da bi se do kraja ove godine zakupcima morala odrediti lokacija, gde bi diskoteke bile premeštene. Uklanjanjem tih privremenih objekata, otklanja se i poslednja prepreka za projekat uređenja budvanskog šetališta.

(Kurir.rs/Vijesti.me/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track