CRNOGORCI NE ODUSTAJU OD POTRAGE: Raspisana nova poternica za bivšim agentom CIA
Foto: EPA / Boris Pejović

nije ispunio svoje obaveze

CRNOGORCI NE ODUSTAJU OD POTRAGE: Raspisana nova poternica za bivšim agentom CIA

Crna Gora -

Specijalno državno tužilaštvo CG saopštilo je da nisu tačni navodi da je povučena poternica za bivšim agentom američke obaveštajne službe CIA Džozefom Asado.

On je jedan od osumnjičenih u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. Pojedini crnogorski mediji javili su prethodno da je poternica za Asadom povučena.

U saopštenju SDT-a stoji da je poternica raspisana 31. jula 2018. godine bila povučena jer je Asad iskazao spremnost da dobrovoljno dođe u Crnu Goru radi davanja iskaza.

Kako se navodi, Asad je lično i preko svog evropskog advokata zatražio povlačenje poternice kako bi nesmetano mogao da dodje u Crnu Goru radi saslušanja. On je tada, kako se navodi, dostavio svoj iskaz.

Kako okrivljeni nije ispunio obavezu, Viši sud u Podgorici je na predlog SDT raspisao 16. jula 2019. novu poternicu, koja je dostavljena centrali Interpola u Lionu radi raspisivanja crvene poternice.

Prema obaveštenju dobijenom od centrale Interpola, crvena poternica nije izdata jer se nalazi u postupku pred organima Interpola, navelo je SDT.

Kurir.rs/Beta

Foto: EPA / Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track