IVICA STANKOVIĆ PORUČIO: Moj sin je u Specijalnom tužilaštvu objasnio sastanke sa Duškom Kneževićem!
Foto: Vijesti/Savo Prelević

VRHOVNI DRŽAVNI TUŽILAC CRNE GORE

IVICA STANKOVIĆ PORUČIO: Moj sin je u Specijalnom tužilaštvu objasnio sastanke sa Duškom Kneževićem!

Crna Gora -

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković izjavio je da je njegov sin Aleksa u Specijalnom policijskom odeljenju objasnio zbog čega se sastajao sa odbeglim biznismenom Duškom Kneževićem.

"Nakon jednog od objavljenih razgovora između bivšeg sekretara VDT-a i begunca od pravde, u kom se spominje susret mog sina Alekse Stankovića sa istim, saopštavam javnosti da je 17.09.2019. godine moj sin Aleksa Stanković pozvan u Specijalno policijsko odeljenje. Tom prilikom dao je izjavu povodom navedenih dogadjaja i objasnio prirodu susreta", kazao je Stanković u izjavi medijima dostavljenoj sinoć.

Više detalja nije saopšteno, a Stanković se oglasio nakon što je portal Borba prethodno objavio da je Aleksa Stanković navodno tražio od Duška Kneževića da se u aprilu 2018. godine sretnu u beogradskom restoranu "Madera" i da se dogovore da se "iz igre izbaci Nenad Vujošević, sekretar VDT-a".

foto: Printskrin/Instagram

Borba je objavila i sms poruke koje su navodno razmenjivali Aleksa Stanković i Duško Knežević u kojima se ne pominju ni novac ni Vujošević, već se samo dogovara njihov susret.

Borba je objavila i navodne fotografije Alekse Stankovića iz "Madere", tvrdeći da se Knežević nalazi preko puta njega.

Nenadu Vujoševiću je određen pritvor 22. septembra zbog opasnosti od bekstva. On je u telefonskim razgovorima sa Duškom Kneževićem tvrdio da je podmićivao vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, koji je to demantovao.

Stankovićev sekretar na saslušanju je rekao da je novac od Kneževića uzeo samo za sebe, jer mu je trebao za lečenje. Tužilački savet danas nastavlja sednicu na kojoj se raspravlja o tome da li Stanković, kome je istekao mandat treba da bude vršilac dužnosti do istekla novog.

foto: Vijesti/Filip Roganović

Na prethodnoj sednici on nje dobio potrebnu većinu jer su pojedini članovi smatrali da ne treba da bude izabran zbog poslednjih afera.

VDT se bira dvotrećinskom većinom u parlamentu i na konkurs za izbor prvog čoveka tužilaštva se niko nije javio jer je teško očekivati da bez političkog dogovora dobije podršku i vlasti i opozicije.

Zbog toga, nakon isteka mandata Stankoviću danas, Tužilački savet bira vršioca dužnosti.

Kurir.rs/Beta

Foto: Vijesti/Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track