CRNOM GOROM HARA NOVI KLAN: Okoreli Vujačić ubijao, a Popović nabavljao vozila i pratio mete! Evo kako su izveli ubistva kavčana Veska Kalezića i Mila Ilića! (VIDEO)
Rade Popović, Foto: Vijesti.me/Jelena Jovanović

rat klanova prelazi i granice crne gore

CRNOM GOROM HARA NOVI KLAN: Okoreli Vujačić ubijao, a Popović nabavljao vozila i pratio mete! Evo kako su izveli ubistva kavčana Veska Kalezića i Mila Ilića! (VIDEO)

Crna Gora -

Podgoričanin Rade Popović pomogao je u nabavci dva vozila koja su korišćena tokom ubistava Veselina Kalezića i Mila Ilića, počinjena u oktobru 2018, odnosno u aprilu 2019. godine, piše u rešenju kojim je Specijalno državno tužilaštvo obrazložilo njegovo zadržavanje od 72 sata.

Njegovim hapšenjem rasvetljena su oba zločina.

U dokumentima se navodi da je Popović osnovano sumnjiv da je sa umišljajem pomogao Marjanu Vujačiću da ubije Kalezića.

Nabavio je “reno megan” koga je 10. oktobra 2017. godine jedan od pripadnika kriminalne organizacije ukrao sa parkinga na Vračaru, a tablice su ukradene u Sutomoru.

Hapšenje Rada Popovića
Hapšenje Rada Popovićafoto: Vijesti.me/Jelena Jovanović

“Osumnjičeni Vujačić se tim vozilom dovezao na lice mesta, izašao njega i vatrenim oružjem ubio Veselina Kalezića. Rade Popović je to vozilo, u selu Botunu, u blizini žičane ograde KAP-a, pored jedne napuštene kuće, posuo benzinom i zapalio i tako uništio tragove”, navodi se.

Iz SDT-a, međutim, navode da je prisustvo Popovića na mestu ubistva i paljenja vozila potvrđeno i analizom listinga njegovog mobilnog telefona.

U istom dokumentu, tužiteljka Stojanka Radović navodi da je Popović pomogao Vujačiću i u ubistvu Mila Ilića.

Marjan Vujačić
Marjan Vujačić foto: Privatna arhiva

Prethodno je na dan ubistva pratio kretanje Mila Ilića. Vujačiću je pružao pomoć i podršku u izvršenju dela i prikrivanju tragova.

Ilić je praćen, takođe “reno meganom”, a Popović je pomogao Vujačiću u nabavci tog automobila, tako što ga je povezao sa vlasnikom jedne rent-a-kar agencije.

Veselin Kalezić
Veselin Kalezić foto: Privatna arhiva

“Posle ubistva, Popović je ključeve od kola predao Vujačićevoj sestri, a Vujačićevom hapšenju u Srbiji je obavijestio njegovu suprugu. Sve navedene činjenice potkrepljuju osnovanu sumnju da je Popović učestvovao u ubistvu Ilić Mila, iz plana kriminalne organizacije”, navode tužioci.

“Popović je postao pripadnik kriminalne organizacije koja je stvorena 2017. godine, od strane, za sada, nepoznatnog organizatora, koju čine tri i više ljudi, sa ciljem vršenja teških krivičnih dela", piše u dokumentu SDT-a.

Milo Ilić
Milo Ilić foto: Printscreen Facebook

Novi klan u Podgorici

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da Vujačić i Popović nisu bliski nijednom od zaraćenih crnogorskih kriminalnih klanova – škaljarskom ili kavačkom, već da su članovi posebne kriminalne organizacije.

“Ovo je posebna kriminalna organizacija”, kazao je Katnić objašnjavajući da je njihov motiv za ubistva sugrađane bio “krvav novac” i da su stvorili ozbiljnu kriminalnu organizaciju.

"Svaka kriminalna organizacija teži širenju i brojčano, i materijalno, i organizaciono. Ovi ljudi ovde (policija i tužilaštvo) imaju podatke o članovima te kriminalne organizacije, gde se oni nalaze. Dakle ima ih još. Uvek je novac, moram reći krvav novac, motiv za njih”, kazao je Katnić.

Tužiteljka Radović objasnila je kako su pripremali ta dva ubistva i pratili žrtve.

“Nabavili su automatski pištolj sa municijom, ‘megan’, a zatim su pratili Kalezića. 19. novembra. 2018. oko 17 časova dovezli su se nadomak Ulice Ibrahima Koristovića, gde je iz vozila izašao osumnjičeni Vujačić i kada je primetio Kalezića prišao mu je s leđa i u njegovom pravcu ispalio više projektila iz pištolja nepoznate marke, kalibra 9 mm, koji su ga pogodili i usmrtili, psole čega su osumnjičeni pobegli", rekla je.

Slično je bilo i sa Ilićevom likvidacijom. 29. aprila 2019. pratili su Ilića koji se svojim džipom zaustavio u Ulici Oktobarske revolucije. Nakratko je izašao iz kola, a kada se vraćao Vujačić mu je prišao s leđa i ispalio više projektila kalibra 9mm iz pištolja ‘glok’.

Kurir.rs/Vijesti.me (Jelena Jovanović) Foto: Vijesti.me/Jelena Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track