TEŠKO JE BITI SRPKINJA, ALI MNOGO LEPO: Prva poruka samohrane majke koja je krvnički pretučena u Nikšiću!
Foto: Profimedia

iskreno

TEŠKO JE BITI SRPKINJA, ALI MNOGO LEPO: Prva poruka samohrane majke koja je krvnički pretučena u Nikšiću!

Crna Gora -

Teško je biti Srpkinja, ali je mnogo lepo. Hvala vam na ovih 500 poziva i isto toliko poruka.

Ovim rečima se, prijateljima i brojnim neznanicima koji su se interesovali za njeno zdravlje, u petak pred izlazak sa trodnevnog lečenja u Opštoj bolnici u Beranama i odlaska na kućni oporavak, obratila samohrana majka dvoje maloletne dece, Jelena Krstić (31). Nju je sugrađanin Muhamed Ramusović zvani Mede, pretukao u utorak oko 15 sati, dok je radila posao higijeničarke na Stadionu malih sportova u centru Berana.

"Policija je uhapsila Ramusovića, ali je posle davanja izjave u Osnovnom državnom tužilaštvu zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, pušten da se brani sa slobode, kao da me je zakačio biciklom", kazala nam je Krstićeva.

"Tužioci nisu imali vremena da dođu i u bolnici uzmu izjavu od mene, već su me telefonom pozvali da dođem u ponedeljak ja kod njih. Mislim da neću ići na taj razgovor, jer je jasno da oni ne štite žrtvu".

Sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju NVO Goran Folić, ističući da je Jeleni Krstić i njenoj deci ugrožena bezbednost, podsetio je da su nedavno zapaljeni automobili načelnika Komunalne policije, a u kratkom vremenskom periodu nakon toga i glavne gradske arhitektkinje.

"Znači li sve ovo da radnici lokalne samouprave ne mogu slobodno da obavljaju svoje radne zadatke, da oni i njihove porodice ne mogu slobodno da se kreću gradom", pita Folić. Očekujemo od državnih organa, nevladinih organizacija i široke društvene zajednice da, po ugledu na slučaj Igora Tomkića, i u ovom slučaju stanu u zaštitu žene koja se bori da prehrani svoju

porodicu.

I OO SNP osudio je prebijanje Jelene Krstić kao vandalski, kriminalni, neljudski i kukavički čin.

Pred istražiteljima Ramusović je tvrdio da se ne seća incidenta, ali da je bio isprovociran. Kod njega je posle hapšenja konstatovano da je imao 1,61 promil alkohola u krvi.

Kurir.rs/Novosti Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track