Najnovije vesti

ŽALIO SE NA 104 STRANE: Sinđelić pisao Hrvatima dok je bio u crnogorskom zatvoru!
Foto: Printscreen YouTube/IN4S

pisao sudu u vukovaru

ŽALIO SE NA 104 STRANE: Sinđelić pisao Hrvatima dok je bio u crnogorskom zatvoru!

Crna Gora

Svedok saradnik Saša Sinđelić se žalio iz zatvora u Spužu Županijskom sudu u Vukovaru na crnogorske i ruske tajne službe i tražio ukidanje presude za ubistvo.

Portparol Županijskog suda Goran Milićević izjavljuje da je podneta poprilično velika žalba na presudu od strane Sinđelića, iako nije imao pravno na to s obzirom na protok rokova prema zakonu Hrvatske.

"Žalba je odbijena kao neosnovna, ali ima pravo da traži ponavljanje postupka", rekao je Milićević.

Sinđelić, svedok saradnik crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva u postupku za pokušaj državnog udara na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, izručen je Hrvatskoj 30. oktobra.

Milićević je kazao da su od njega 16. oktobra dobili žalbu, napisanu rukom na 104 strane i da u njoj pominje Crnu Goru, tajne službe, Rusiju, ali da se nije žalio na tretman u Crnoj Gori.

"U suštini, najmanje se odnosi na ono za šta se ovde tereti. Piše neki roman. Iskreno, tu bi tebalo vremena da se iščita. On se žalio na presudu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, povrede Krivičnog zakona Republike Hrvatske. U toj žalbi navodi da tokom suđenja nije bio dostupan pravosudnim organima RH", kazao je Milićević.

Milićević je dodao da Sinđelić ima pravo da u roku od godinu dana od dana saznanja za presudu zatraži obnavljanje postupka, koje se obično odobri.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen YouTube/IN4S

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...