USVOJEN ZAKON O SLOBODI VEROISPOVESTI U CRNOJ GORI: Došlo do incidenta u skupštini, letele flaše, čula se i eksplozija!
Foto: Printscreen: Youtube/Vlada Crne Gore

dramatično

USVOJEN ZAKON O SLOBODI VEROISPOVESTI U CRNOJ GORI: Došlo do incidenta u skupštini, letele flaše, čula se i eksplozija!

Crna Gora -

Skupština Crne Gore usvojila je rano jutros, oko 2.30 sati, Zakon o slobodi veroispovesti.

Za Zakon je glasalo 45 poslanika, nije bilo glasova protiv niti uzdržanih, a usvajanju nisu prisustvovali poslanici Demokratskog fronta koji su privedeni nakon incidenta u skupštinskoj sali.

Njihovi amandmani među kojima su i amandmani Mitropoliije crnogorsko-primorske su jednoglasno odbijeni.

Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su rano jutros Zakon o slobodi veroispovesti nakon što je došlo do haosa u skupštini. Letele su flaše i čaše, poslanici su čupali mikrofone. Pljuštale su psovke i uvrede, a onda je reagovalo i obezbeđenje.

Svi poslanici DF-a su odvedeni "maricom" u policiju dok su se ostali poslanici vratili u salu i oko 2.30 ujutro usvojili su taj zakon.

U Zakonu se između ostalog navodi da će verski objekti i zemljište, koje koriste verske zajednice na teritoriji Crne Gore, koji su izgrađeni ili pribavljeni iz javnih prihoda države ili su bili u državnoj svojini do 1.decembra 1918.godine, postati državna svojina, ako ne postoje dokazi o pravu svojine verskih zajednica nad tim objektima.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je juče u toku dana posle razgovora sa premijerom Crne Gore Duškom Marković rekao novinarima da se nada da će se predlog povući iz procedure i da će se o njemu razgovarati posle Božića, a nedugo potom Marković je saopštio da do dogovora nije došlo.

Tokom izglasavanja zakona u načelu došlo je do incidenta u skupštinskoj sali zbog čega je reagovalo obezbeđenje, a čula se i ekspolizija.

Novinarima je rečeno da je u pitanju petarda. Svi poslanici DF-a su privedeni.

Kurir.rs/Tanjug/Beta

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track