PRETUKLI VLADIKU I VERNIKE A DIREKTOR IH POHVALIO: Poštovanje i zahvalnost svim policajcima! Pokazali su toleranciju!
Foto: Youtube prtscr / Ministarstvo prosvjete CG

SRAMOTA U CRNOJ GORI

PRETUKLI VLADIKU I VERNIKE A DIREKTOR IH POHVALIO: Poštovanje i zahvalnost svim policajcima! Pokazali su toleranciju!

Crna Gora -

Direktor crnogorske Uprave policije, Veselin Veljović, smatra da je policija pokazala visok stepen tolerancije i brige za bezbednost svih građana, tokom događaja u paralmentu i na ulici tokom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

"Iskazujem poštovanje i zahvalnost svim policijskim službenicima na odgovornom, profesionalnom i posvećenom obavljanju poslova i radnih zadataka", napisao je Veljović na zvaničnom tviter nalogu.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske, međutim, ranje danas je saopšteno da je policija pretukla vladiku Metodija, na mostu na Đurđevića Tari, tokom protesta protiv donošenja tog zakona.

Navodi se da su tom prilikm povređena i dva vernika, koji su pokušali da zaštite episkopa Metodija. Jednom verniku je, kažu, polomljen kuk, a drugom ključna kost i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici.

Inače, Podgorica je juče bila blokirana policijskim kordonima, a prilaz zgradi parlamenta je bio onemogućen ili otežan čak i pojedinim poslanicima.

foto: EPA/Boris Pejović

Nakon kritike poslanika zbog velikog broja policije u samom parlamentu i celom gradu, premijer Duško Marković je pozvao policiju da ne sme da primenjuje silu protiv vernika.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / Ministarstvo prosvete CG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track