ĐUKANOVIĆEV DPS: Poražen je velikosprski nacionalizam! Budite spokojni!
Foto: Profimedia

vladajuća stranka

ĐUKANOVIĆEV DPS: Poražen je velikosprski nacionalizam! Budite spokojni!

Crna Gora -

Demokratska partija socijalista (DPS) nazvala je sinoćna dešavanja u crnogorskom Parlamentu "vandalskim incident nezapamćenim u crnogorskoj istoriji" za čije izazivanje su optužili opozicione poslanike DF-a.

"Oni su pod izgovorom odbrane Srpske pravoslavne crkve (SPC) i interesa srpskog naroda u Crnoj Gori, još jednom prikazali svoje pravo lice, birajući ucene i nasilje za postizanje ciljeva svoje nazadne politike, u pokušaju da primitivizmom, agresijom, mržnjom i ratničkom retorikom unize crnogorske institucije, i blokiraju donošenje Zakona o slobodi veroispovijesti. Ustvari, zajedno sa SPC u Crnoj Gori, kao mnogo puta do sada, pokazali su se kao istorijski prevaziđeni restlovi retrogradnog, agresivnog velikosrpskog nacionalizma”, istakli su iz DPS.

foto: Profimedia

Navode da uprkos pokušajima izazivanja destabilizacije, institucije države Crne Gore juče su još jednom pokazale svoju zrelost i toleranciju.

"Pozivamo građane da budu spokojni i da ne nasedaju na provokacije onih koji su vazda bili spremni da na oltar velikosrpskog nacionalizma prinose tuđe žrtve, pokušavajući licemerno i neuspešno da sebe prikažu kao heroje”, zaključuje se u saopćtenju DPS.

Kurir.rs / CDM, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja