Najnovije vesti

MEDOJEVIĆ: Branili smo čast, dostojanstvo i prave vrednosti Crne Gore! Ovo je uvod u policijsku državu!
Foto: Youtube prtscr / Pokret za Promjene

napeto u podgorici

MEDOJEVIĆ: Branili smo čast, dostojanstvo i prave vrednosti Crne Gore! Ovo je uvod u policijsku državu!

Crna Gora

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević je, komentarišući incident u crnogorskom parlamentu pred usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti, rekao su su juče branili prave vrednosti Crne Gore.

“Mi smo juče, kao poslanici najjače opozicione partije u Crnoj Gori branili čast, obraz, dostojanstvo, tradiciju, prave vrednosti Crne Gore i ponosni smo na sve što smo juče uradili”, kazao je Medojević.

On je istakao da nema potrebe da iskazuje solidarnost i brigu zbog tri brata-Andrije Mandića, Milana Kneževića i Miluna Zogovića koji su još zadržani u “kazamatima crnogorske policije sa smešnim obrazloženjima korumpiranih i kupljenih tužilaca”.

“Juče su poslanici DF-a branili temeljne vrednosti Crne Gore i bez obzira na političke razlike, znamo da je odnos prema Pravoslavnoj crkvi, pravoslavlju i Mitropoliji u stvari odnos prema našoj prošlosti, odnos prema temeljima ove države i budućnosti”, istakao je on. 

Medojević je kazao da je cela javnost videla da nisu napravili nikakav incident:

“DF je juče bio na braniku onih pravih starih vrijednosti i mi ćemo nastaviti da se borimo. Svi građani koji nas danas intenzivno kontaktiraju, od nas očekuju dalje planove i aktivnosti. DF uvek ima plan za sve što nas čeka”. 

foto: AP

On je kazao da očekuju da će njihove kolege biti puštene na slobodu, navodeći da će brzo krenuti u političke konsultacije “kako dalje postupati i artikulisati ogromno narodno nezadovoljstvo zbog onog što je juče viđeno u parlamentu". Medojević je kazao da su i prethodnih dana imali posebnu obavezu prema Mitropoliji i pokušavali da sinhronizuju aktivnosti sa građanima, organizacijama, kolegama iz opozicije... 

foto: EPA/Boris Pejović

“Nadamo se da ćemo u narednim danima i sa njima uspostaviti određenu komunikaciju, kako da, kao opoziciona javnost, odgovorimo...Ovo je uvod u policijsku državu, u parlamentu je juče sproveden pravi državni udar”.  

Medojević je iskazao oštar protest zbog prebijanja građana i vladike Metodija.

Takođe, dodao je da u Skupštini nije bilo incidenta, već samo gurkanja.

"Nismo nikog napali fizički, jesmo razmenili oštre riječi".

Kurir.rs / Vijesti.me,  Foto: Youtube prtscr / Pokret za Promjene

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...