Najnovije vesti

MILO JE NAJVEĆI IZDAJNIK, UBIO I PRAVDU I PRAVO! Amfilohije: Ovaj zakon je najveća izdaja Crne Gore! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

mitropolija crnogorsko-primorska

MILO JE NAJVEĆI IZDAJNIK, UBIO I PRAVDU I PRAVO! Amfilohije: Ovaj zakon je najveća izdaja Crne Gore! (FOTO)

Crna Gora

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je na tribini u grbaljskom manastiru Podlastva da je Zakon o slobodi veroispovesti "bezumlje kojim se samo pravoslavni hramovi nameravaju otimati i to takvo da te vrste nema u Evropi“.

Na pitanje "možemo li da opravdamo ime bokeljskih ustanika, da nastavimo njihovim putem i da krenemo na ulice” mitropolit crnogorsko-primorski je rekao da "za tim nema potrebe i da treba ratovati duhovno, moćnijim, Božjim putem i da je dosta bilo krvi“.

"Ali, neće to moći zbog otpora naroda i Crkve. Traže od nas da se registrujemo. Na tu temu sam rekao premijeru: "ja treba vas da registrujem, a ne vi mene”. Ova Mitropolija je stvorila Crnu Goru davši joj i ime. Traže da granice Crkve budu u skladu sa granicama sadašnje Crne Gore, a ja ih pitam onda šta ćemo sa Sv. Vasilijem Ostroškim Zahumsko – hercegovačkim iz Stare Hercegovine. Ja se iskreno nadam da će ova nesreća da se završi, ali bez sumnje treba reći da glavnu ulogu u svemu ima gospodin Đukanović”, kazao je mitropolit, a prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

foto: Printscreen

Amfilohije je istakao da je ne jedanput od 2008. kazao da je "najveći izdajnik Crne Gore Milo Đukanović, a sada i da je Zakon takođe najveća izdaja Crne Gore“.

"U skupštini Crne Gore umrla je pravda i pravo”, kazao je mitroplit.

Na tribini je, kako piše na sajtu MCP, mitropolit Amfilohije govorio o pozitivnim primerima ophođenja policajaca u prekjučerašnjim dešavanjima, koji su mu prilikom zaustavljanja na putu od Cetinja do Podgorice kazali "Vladiko blagoslovite, imate punu našu podršku”.

Podsetio je i na poslanike muslimanske veroispovesti koji su "stali u odbranu pravoslavnih svetinja i na primer Isa Mahmutovića koji svojevremeno nije želeo da ruši lovćensku kapelu, zbog čega je dobio otkaz", piše na sajtu MCP.

foto: Printscreen

"Sreo sam se sa njegovim sinom pre godinu u Parizu i dodelio mu Zlatni lik Svetog Petra Cetinjskog Tajnovidca. Plakao je kao malo dete”, kazao je Mitropolit.

Iz Mitropolije je rečeno da u svim hramovima pravoslavne Crne Gore do Božića zvone mrtvačka zvona svaka dva sata i održava se moleban i molitva Presvetoj Bogorodici za spas i napredak.

"Jedan od prisutnih konstatovao je da opšta i politička situacija ozbiljna, navodeći šta se sve desilo ovih dana i pitao je za dobijanje blagosolova da se organizuju sami da se bore ili da se predaju jer trećeg puta nemaju. Mitroplit je kazao da Crkva blagosilja samo duhovnu i moralnu borbu“, piše na sajtu MCP.

(Kurir.rs/Sputnjik, Foto: Zorana Jevtić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...