KNEŽEVIĆ: Mitropolit Amfilohije da prokune Đukanovića i njegovo potomstvo! (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

oštre reči

KNEŽEVIĆ: Mitropolit Amfilohije da prokune Đukanovića i njegovo potomstvo! (VIDEO)

Crna Gora -

"Tražim od mitropolita Amfilohija da ne dozvoli da Đukanović ispred Cetinjskog manastira nalaže badnjak. Očekujem da prokune i Đukanovića i njegovo potomstvo. Imam pravo to da tražim u ime svih onih stradalnih ljudi koji su bili i koji će biti na ulicama da brane naše svetinje. Ne postoji nijedan razlog da naš vladika to ne uradi", poručio je funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević, reagujući na najave da bi predsednik Crne Gore mogao da prisustvuje posle 21 godine proslavi Božića u crnogorskoj prestonici.

On je zatim naveo razloge zašto se mitropolitu obraća ovim zahtevom.

"Ja se nisam slagao sa našim vladikom kada je podržao Đukanovića i kada je živoj srpskoj vladi držao opelo i kada je neke ljude nazivao izdajnicima, ali ja znam da je Đukanović kreator sramnog zakona i da takav jedan zlotvor pravoslavnog naroda treba da bude proklet i od Boga i od naroda", dodao je.

Knežević je posebno zahvalio patrijarhu Irineju i srpskom rukovodstvu na “mudrom i dostojanstvenom držanju”.

"Ovde je bilo pokušaja da se predstavi da smo otišli po nalog srpske države i da smo mi ovde neka strana ekspozitura. Ne delujemo ni po čijim nalozima već u interesu našeg naroda u Crnoj Gori", naveo je Knežević.

Kurir.rs/Novosti.rs Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track