USTALA CRNA GORA: Narod na ulicama, u Beranama bačen suzavac, blokirani putevi... (VIDEO)
Foto: Facebook/Youtube

nezadovoljstvo

USTALA CRNA GORA: Narod na ulicama, u Beranama bačen suzavac, blokirani putevi... (VIDEO)

Crna Gora -

Širom Crne Gore, od severa do juga, vernici SPC se večeras masovno okupljalju mirno protestujući protiv kontroverznog Zakona o slobodi veroispovesti koji je danas svojim potpisom potvrdio predsednik Milo Đukanović.

U skoro svim crnogorskim gradovima, nakon Molebana koji se služi u crkvama, narod spontano kreće u protestne šetnje.Treći dan zaredom građani organizuju proteste kako bi iskazali revolt zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Skupštini.

U Nikšiću se okupljaju kod hrama Svetog Vasilija Ostroškog, a na gradskom skveru blokiran je saobraćaj.

U Beranama je policija bacila suzavac i primenjuje silu tokom protestne šetnje, navode mediji.

Stotine građana Murine okupilo se večeras i zaustavilo saobraćaj na relaciji Plav Andrijevica. Građani su automobilima blokirali ovaj putni pravac, a na lice mesta je izašla i policija.

Građani se okupljaju i u drugim crnogorskim gradovima: Podgorici, Herceg Novom, Pljevljima, Beranama, Andrijevici…

Večerašnjem molebanu u hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici prisustvuje veliki broj vernika, a zasedaće i Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori nakon večernje službe i molebana.

"Povodom izglasavanja diskriminatornog Zakona o slobodi veroispovesti u Skupštini Crne Gore, u Podgorici će danas, 28. decembra, zasedati Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u sastavu: Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije, Episkop budimljansko-nikšićki g. Joanikije, Episkop mileševski g. Atanasije, Episkop zahumsko-hercegovački g. Dimitrije, Episkop dioklijski g. Metodije i Episkop umirovljeni zahumsko-hercegovački g. Atanasije“, piše na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

U nedelju u 8 časova arhijereji će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, nakon koje će biti pročitano i saopštenje sa sednice Episkopskog saveta.

Kurir.rs/In4s.net Foto: Facebook/Demokratski front

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track