NE SMIRUJE SE CRNA GORA: Letele kamenice u Zeti, u Andrijevici džip nasrnuo na građane, velika litija u Bijelom Polju
Foto: Facebook/Printscreen

ustali protiv milovog zakona

NE SMIRUJE SE CRNA GORA: Letele kamenice u Zeti, u Andrijevici džip nasrnuo na građane, velika litija u Bijelom Polju

Crna Gora -

Građani severa Crne Gore danima protestuju zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, a izbili su i prvi sukobi policije i vernika.

Policijski starešina Dalibor Živković povređen je prilikom blokade saobraćaja na kružnom toku u Zeti.

Полиција у Зети губи битку.

A post shared by Чојство (@cojstvo_srb) on

Prema informacijama Vijesti, u trenutku kada je policija došla da interveniše, okupljeni su ih zasuli kamenicama, kada je Živković, nezvanično, i pogođen u glavu. Deset mladića poteralo je policiju koja je potom bacila suzavac.

U Beranama gde je uvedena prva blokada u Crnoj Gori u nedelju se pred zgradom Opštine okupilo više od 3.000 građana, koji su u litiji stigli do drevne svetinje, Đurđevih stupova, katedralnog manastira Eparhije budimljansko-nikšićke, gde im se pridružilo još par hiljada građana, koji su se posle molebana mirno razišli.

Kroz Bijelo Polje je prošla litija, do sada neviđena u ovom gradu. Pošlo se od crkve Svetih apostola Petra i Pvla, gde je nastalo Mirosavljevo jevanđelje, a skup je završen posle molebana u crkvi Svetog Nikole u Nikoljcu.

Hramove i veru svoju pravoslavnu odlučni su da brane i građani Andrijevice, koji su ponovo blokirali put prema Beranama, a do blokade je došlo i u Plužinama, gde su po ciči zimi, temperaturi od –10 stepeni, blokirali saobraćajnicu prema Foči. U toku blokade na njih je namerno naleteo plavi džip sa registarskim oznakama Plava. Međutim, policija je brzo reagovala i veći incident je sprečen. Policija ispituje ko je upravljao džipom.

Kurir.rs/Novosti.rs/Vijesti.me Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track