POLICIJA ZA INCIDENTE KRIVI I SPC! Mitropolija: Ne podržavamo nasilje, niti prihvatamo bilo kakvu odgovornost za nerede
Foto: Twitter/Printscreen

povređena 4 policajca

POLICIJA ZA INCIDENTE KRIVI I SPC! Mitropolija: Ne podržavamo nasilje, niti prihvatamo bilo kakvu odgovornost za nerede

Crna Gora -

Crnogorska policija saopštila je da su četiri policajca povređena kamenicama kada ih je gađala grupa građana koja je blokirala saobraćaj na kružnom toku koji vodi ka aerodromu u Podgorici, i poručila da će za takve incidente smatrati odgovornim organizatore, ali i crkvene velikodostojnike.

"Uprava policije ukazuje na činjenicu da pozivi verskih velikodostojnika dovode do narušavanja javnog red i mira, ugrožavanja imovine i do povređivanja policijskih službenika", navedeno je u saopštenju.

Prema navodima, policijska patrola pokušala je u nedelju oko 19 časova da legitimiše građane, ali su oni to odbili i kamenovali dva policajca i vozilo, a zatim blokirali saobraćaj u kružnom toku.

Na lice mesta upućena je interventna jedinica policije, i prilikom intervencije, kamenicom je pogođen policijski službenik koji je zbog povreda glave prebačen u Urgentni blok.

Zbog blokade puta Hitna medicinska pomoć nije uspela da dođe do povređenog policijaca kojeg je u Urgentni blok trasportovao jedan građanin.

Blokada puta je uklonjena i saobraćaj se odvija normalno, a policija radi na identifikaciji i procesuiranju odgovornih, dodaje se u saopštenju.

Mitropolija: Ne podržavamo nasilje demonstranata

Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je da ne podržava nasilje demonstranata prema policiji, ali ni primenu sile naoružanih policijskih službenika prema demonstrantima.

"Tamo gde je, nažalost, bilo napada na policiju, to ni na koji način nije podstrekivano niti podržavano od strane sveštenstva naše Crkve. Policija bi u takvim slučajevima kad neodgovorni pojedinci naprave neki izgred (kao noćas ispred Hrama u Podgorici) trebala da bude odgovornija od takvih pojedinaca i da ima u vidu da se u Hramu i oko njega dešava mnoštvo aktivnosti u kojima učestvuju i deca, kojih je i danas tamo bilo tokom njihove intervencije", saopšteno je iz MCP.

Saopštili su da ne prihvataju bilo kakvu odgovornost za incidente.

Kurir.rs/Beta Foto: Twitter/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track