Najnovije vesti

NEKAD SI TRI PRSTA DIZ'O A ONDA SI BRAĆU IZD'O: Reper iz Crne Gore poručuje Đukanoviću U PAKLU ĆEŠ SE SA KLINTONOM NAĆI
Foto: AP

od onakvog đeda ovakva avetinja

NEKAD SI TRI PRSTA DIZ'O A ONDA SI BRAĆU IZD'O: Reper iz Crne Gore poručuje Đukanoviću U PAKLU ĆEŠ SE SA KLINTONOM NAĆI

Crna Gora

”Što si braću izd’o, menj’o pismo, Kosmet prizn’o? Darovima poganim paša te vrbov’o, pamtiš li Milo i ti si nekad Srbov’o?” su samo neki od stihova pesme ”Milo Đukaj” repera iz Crne Gore zvanog Ruda.

U danima kada su se SPC i srpski narod u Crnoj Gori našli na udaru Zakona o slobodi veroispovesti, reper Ruda u pesmi pod nazivom ”Milo Đukaj” u kojoj se se osvrće na promenu politike Mila Đukanovića koga u pesmi direktno pita: ”(…)pamtiš li Milo i ti si nekad Srbov’o?” Milo Đukanoviću takođe poručuje da će se ”u paklu sa Klintonom naći”, te da ”nije sve što sija zlato.

foto: Printskrin / You Tube

”Ratovasmo š’ njima, što pohrli u NATO?/ Kad poglavar žudi za dželatov naklon/ Ne živi časno, neće ga slaviti narod / Otuđeni nakon, zlo zapalo takvog’ čovijeka / Čast i bruka žive dovijeka” poručuje Ruda Milu Đukanoviću.

Takođe, ovaj reper iz Crne Gore, referiše i na događaje iz srpske istorije, te navodi da je ”vožd Karađorđe izgubio glavu, da bi od Obranovića ubra veću slavu”, te ja Obranovića ”pošjeka Murata, zato što je orah voćka čudnovata.”, ali da su svi oni najpre činili slavna dela da ”o njima istorija đeci piše.”

Na kraju pesma Ruda zaključuje: ”Prokleta si svilo i kadifo / ako obraz posta rđav ko što posta Milov”, a nakon toga se može čuti insert iz filma ”Nož”, te tradicionalni instrument gusle.

Cela pesma propraćena je montažom na kojoj je naslovnica novina sa naslovima tipa ”Đe je Franc?”, ”Znaš li što je Obilić pošjeka Murata?”, u sredini koje se nalazi fotografija Mila Đukanovića, prelepljena preko slike Petra II Petrovića Njegoša, tačnije preko jedne od korica njegove knjige ”Gorski venac”. Naslov knjige ispisan je na ruskom jezikom.

(Kurir.rs/srpskiglasnik.info, V.R.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track