Najnovije vesti

MCP POZIVA DA SE ZATRAŽI UNUTRAŠNJA KONTROLA POLICIJE: Na molebanu u Podgorici hapšeni i maloletnici!
Foto: Facebook/Printscreen

napeto u crnoj gori

MCP POZIVA DA SE ZATRAŽI UNUTRAŠNJA KONTROLA POLICIJE: Na molebanu u Podgorici hapšeni i maloletnici!

Crna Gora

Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je danas predstavnike Saveta za građansku kontrolu rada policije i nevladin sektor da zatraže unutrašnju kontrolu rada službenika policije, povodom njihovog ponašanja prema građanima koji su u ponedeljak prisustvovali molebanu ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Policija je u ponedeljak privela pet osoba zbog, kako navode, sumnje da su počinili više prekršaja, prenosi podgorički portal Vijesti i dodaje da je više službenika u civilu, koji su došli vozilima sa civilnim tablicama, privelo nekoliko građana, među kojima i više maloletnika i to nakon što su građani počeli da se razilaze.

MCP traži i da ako se te činjenice utvrde, kao i da su pripadnici policije prekoračili ovlašćenja, da se kazne.

"Preporuka sveštenstva donesena na osnovu informacija sa kojima smo raspolagali da će biti ubačene osobe koje će gađati policajce i izazivati haos i nered ulicama Podgorice, pokazala se istinitom. Najoštrije osuđujemo primenu sile od strane tajne policije nad nedužnom decom", piše u saopštenju MCP.

Policija je saopštila da je uhapsila D.Š. (18), M.L. (17), A.M. (18), M.L. (21) i D.L. (16) u ponedeljak i da su u utorak sprovedeni u Sud za prekršaje u Podgorici, dok su M.L. i D.L. pušteni.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen/Facebook

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...