SRAMOTA! MILOV ROĐAK NAPAO JE SVEŠTENIKA U NIKŠIĆU: Psovao ga, pa udario u glavu, a onda nastavio da preti!
Foto: Profimedia, Printscreen YT

bruka crnogorskog predsednika

SRAMOTA! MILOV ROĐAK NAPAO JE SVEŠTENIKA U NIKŠIĆU: Psovao ga, pa udario u glavu, a onda nastavio da preti!

Crna Gora -

Bliski rođak Mila Đukanovića Uroš K. danas oko 12 časova nemilosrdno je napao sveštenika Mirka Vukotića, koji se od siline udarca pesnicom u lice, jedva održao na nogama.

Povodom ovog incidenta reagovala je crkvena opština Nikšić, čije saopštenje prenosimo u celosti:

"Uroš Kaluđerović je ničim izazvano prolazeći pored nikšićkih sveštenika Slobodana Jokića, Ostoje Kneževića i Mirka Vukotića, uputio niz uvreda i psovki, pozive na progon i linč SPC i njenog sveštenstvo i vernika, koristeći najprizemnije psovke.

Sveštenik Vukotić mu je prišao bliže rekavši: "Izvini brate da li se poznajemo, i koji je razlog takvog agresivnog ponašanja?" Umesto odgovara, pomenuto ga je lice pesnicom snažno udarilo u predelu lica, od zadatog udarca sveštenik se jedva održao na nogama i njegove naočare su odletele pod obližnje vozilo. I na kod ovog čina napadač je nastavio da upućuje pretnje i psovke udaljujući se u pravcu gradske kapele.

Brojni građani, koji su se slučajno zatekli na licu mesta su bili zatečeni i izrazili svoju spremnost da svedoče o ovom sramnom događaju. O ovom kriminalom činu, napadu na sveštenika - službeno lice SPC obaveštena je policija, koja je privela presupnika u prostorije CB", saopštili su iz Crkvene opštine Nikšić, dodajući da je jednostranog i nepromipljeni čin ovakvog donošenja Zakona bez dijaloga i saglasnosti Crkve proizveo smutnju, podigao tenzije u društvu u Crnoj Gori.

Pojedini predstavnici vlasti su svojim izjavama i optužbama Crkve, da Crkva podstiče nemire i nasilje i poziva na građansku neposkupnost, u stvari stvorili atmosferu u kojoj je normalno i poželjno nasrnuti na pravoslavnog sveštenika. Inače, sveštenik Mirko Vukotić, paroh kočanski, potiče iz ugledne crnogorske porodice koja je Crnoj Gori kroz njenu istoriju dala značajne ličnosti. Očekujemo oštru i nedvosmisleno osudu ovog sramnog čina o predsednika države, Vlade i grada Nikšića, poručuju iz nikšićke Crkvene opštine.

(Kurir.rs/NovostiOnline/V.K/Foto: Profimedia/Printscreen Youtube Manastir Ostrog)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track