SRPSKI NACIONALNI SAVET CG: Puno razumevanje za Vučićevu odluku! Srbija je matica srpstva, kao što je i Njegoš rekao!
Foto: Youtube prtscr / Srpska RTV

momčilo vuksanović

SRPSKI NACIONALNI SAVET CG: Puno razumevanje za Vučićevu odluku! Srbija je matica srpstva, kao što je i Njegoš rekao!

Crna Gora -

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore Momčilo Vuksanović kaže da ima potpuno razumevanje za odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne dođe na Badnji dan u Crnu goru, i dodaje da taj Savet podržava njegovu odluku da Srbija povede računa o svojim sunarodnicima u Crnoj Gori.

"Vučićevo obrazloženje je potpuno ubedljivo. Ono što smo mi očekivali da kaže, čini mi se da je i rekao na pravi način", rekao je Vuksanović.

Vuksanović je, u telefonskom razgovoru, naveo i da je ogroman broj vernika SPC sa velikom radošću očkivao da predsednik Srbije dođe i podrži srpski narod, ali su, kako kaže, određene institucije u Crnoj Gori i mediji, učinili sve da se ta poseta doživi kao mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore.

Ističe i da je Vučić, svojom odlukom, konačno skinuo neke hipoteke koje su bile u Crnoj Gori maltene potvrđene - da je predsednik Srbije u nekoj direktnoj komunikaciji sa aktuelnom vlašću u Crnoj Gori, koja na neprimeren način vodi politiku asimilacije srpskog naroda u Crnogorce, kako bi se postigla nadpolovična većina.

Vuksanović je istakao da on lično i Srpski nacionalni savet na svaki način podržavaju odluku da Srbija povede računa o svojim sunarodnicima u Crnoj Gori, dodajući da u toj zemlji postoji ogroman srpski potencijal i da se, kako kaže, veštački postavljene granice između jednog naroda na neki način prevazilaze.

"Uvek ćemo biti sa našim sunarodnicima u zemljama regiona, a naročito u Srbiji. Srbija je matica srpstva, bez nje nikada ništa - to je rekao i naš veliki srpski pesnik iz Crne Gore, Njegoš. Držimo se toga i mi sigurno nećemo popustiti", rekao je Vuksanović.

On je zahvalio predsedniku Vučiću što je, kako kaže, konačno pojasnio odnos aktuelne vlasti u Srbiji prema problemu srpskog naroda u Crnoj Gori.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / Srpska RTV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track