DANAS OTIMAJU CRKVE, SUTRA ĆE DŽAMIJE! Dženan: Ja sam musliman, zovu me posrbicom zato što branim pravoslavne svetinje!
Foto: Youtube printscreen

Poslanik demokrata

DANAS OTIMAJU CRKVE, SUTRA ĆE DŽAMIJE! Dženan: Ja sam musliman, zovu me posrbicom zato što branim pravoslavne svetinje!

Crna Gora -

"Devedesete najave, kada je danas prožimala mržnja 100% Crnogoraca i šah za šahovnicom i pokretanje progona muslimana i Bošnjaka i kada je neprijatelj bio neko ko nije podržavao nacionalističko-šovinističku i ratujuću histeriju, različito pakovanje, ali pećinski nacionalizam DPS-a ne propada ", rekao je poslanik demokrata Dženan Kolić.

On je reagovao na izjavu DPS-a u kojoj stoji da "država neće dozvoliti vraćanje Crne Gore tamo gde je bila pre sto godina".

"Moj otac, koji je bio član organa DPS-a, moja braća muslimani i Bošnjaci, i ja među njima, ovi šovinisti su nazivali preokrete, dok nas danas nazivaju slugama, samo zato što smo stali u odbranu svetinja naše pravoslavne braće. Crnogorci i Srbi. Štitimo ih jer danas njima otimaju hramove, a sutra će početi pljačkati džamije za nas ", rekao je Kolić. On veruje da će princip po kojem lopov viče "držati lopova", na osnovu kojeg DPS ljude proglašava "izdajnicima i četnicima", naći podršku u odgovorima na sledeća pitanja:

Ako su svi ljudi koji se protive Zakonu o slobodi religije četnici, da li to znači da su i Albin i ja kao Bošnjak i musliman, četnici? Da li to znači da je papa Franja četnik? Da li je nadbiskup Barski Rok, Geneslaj četnik?

Je li muftija sendvič hfz. Abdurahman ef. Kujević, takođe četnik? Da li su nepravoslavni vatrogasci u Baru koji su odbili da se angažuju protiv svoje braće isti četnici? Jesmo li svi četnici i izdajnici i samo ste vi „pravedni“?

"Pored toga, ako se već predstavljate zaštitnicima multikulturalizma i multikonfesionalizma u Crnoj Gori, recite nam zašto nikada niste otkrili one koji su minirali Hajji Ismail džamiju tokom vaše vlasti u Nikšiću? Znamo odgovor da je nećemo dobiti jer su počinitelji tog čina Sakrivate se iz poznatih razloga. Gospodo iz DPS-a, histerija vam je jasna zbog vidljivog osipa i masovnog napuštanja vaše stranke, što ne možete zaustaviti čak ni mehanizmima zastrašivanja, ali nemate prava da vređate građane, jer niko u Crnoj Gori ne može nikoga uvrijediti. ", rekao je Kolić

Zbog toga poslanik Demokrata smatra da je svima jasno da je upravo ovo problem u DPS-u.

"Problem za narod, za državu, za verske zajednice, za evropsku perspektivu Crne Gore. Vi ste kamen spoticanja za mir, zajedništvo, bratsku ljubav, solidarnost i budućnost naše dece. Vi ste odlazeći profit koji je narod video. Vi ste brod prošlosti. I nemojte se zavaravati da priča o četnicima i izdajnicima može nadići stranke, jer je toliko bledo i jeftino da se jasno može videti kao rezultat straha i očaja ", rekao je.

"Vaše sramne ambicije da prevarite svoju braću predmet su ismijavanja širom Crne Gore. Mislili ste da će Crnu Goru primiti priču po matrici vašeg specijalnog gosta iz 1990-ih, Vuka Draškovića? Grešili ste. Tim sa vašeg Kongresa je potrošen, prevaziđen i zarobljeni u gomili mržnje, nacionalizma, kriminala i profitiranja. "

Konačno, poslanik demokrata pozvao je DPS da ne brani Crnu Goru.

"Ne branite je ko ju je opljačkao, ponizio je i ponizio je pred celim svetom. Ne štite je od poštenih građana svih religija i nacija. Ne štite je od bratske harmonije i zajedništva. Ne branite Crnu Goru od borbe za pravdu i pravdu , jer upravo ste vi najveći protivnici toga.

Kurir.rs/Sandžak Live Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track