SVEŠTENICI IZ ALBANIJE ZADRŽANI NA CG GRANICI! AMFILOHIJE PORUČIO: Bratomrzački duh se povampiruje, ali slabašan je!
Foto: Youtube prtscr / Saborni hram Hristovog Vaskrsenja - Podgorica

sramota

SVEŠTENICI IZ ALBANIJE ZADRŽANI NA CG GRANICI! AMFILOHIJE PORUČIO: Bratomrzački duh se povampiruje, ali slabašan je!

Crna Gora -

Na centralnoj božićnoj liturgiji u Sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog u Podgorici koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve, Amfilohije, bila su i dvojica sveštenika Albanske pravoslavne crkve.

Mitropolit je posebno pozdravio te sveštenike - Nikolu i Aleksandra Petanija koji su "doneli blagoslov Arhiepiskopa albanskog Anastasija", objavljeno na sajtu Mitropolije.

Amfilohije je kritikovao to što su ti gosti bili zaustavljeni na graničnom prelazu na ulazu u Crnu Goru, kada su rekli da idu na liturgiju u Podgorici.

"Sramota je to onih koji su to naredili. Nije kriv taj koji je bio na granici, već oni koji su mu naredili da se tako bezumno i nečovečno ponaša prema sveštenicima naše Pravoslavne crkve", rekao je Amfilohije.

Nastavio je rekavši da se "taj bezbožni, bratomrzački i bratoubilački duh nažalost ponovo povampiruje.., ali slabašan je, a sve je više Božjega duha... koji priziva mir i ljubav, i zajednicu među ljudima koja ukida sve podele među ljudima i narodima".

Liturgiji je prisustvovao i novi ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović.

Kurir.rs / Beta, Foto: Youtube prtscr / Hram Hristovog Vaskrsenja - Podgorica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track