PRVI ČOVEK CRNOGORSKE POLICIJE: Bezbednosna situacija stabilna, posebno zaštititi manjinske narode
Foto: Printscreen Youtube Vlada Crne Gore

bezbednost

PRVI ČOVEK CRNOGORSKE POLICIJE: Bezbednosna situacija stabilna, posebno zaštititi manjinske narode

Crna Gora -

Bezbednosna situacija u Crnoj Gori je stabilna, a incidenti koji su zabeleženi prethodnih dana su izolovani slučajevi, ocenio je danas direktor Uprave policije Veselin Veljović tokom radne posete Bijelom Polju.

Veljović je istakao da u ovom momentu poseban senzibilitet treba usmeriti na zaštitu manjinskih naroda, i svih građana naročito u trenucima kada su, kako je kazao, primetni govor mržnje i netolerancije u sporadičnim izjavama neodgovornih pojedinaca. Poručio je da se u javnosti plasiraju brojne dezinformacije koje za cilj imaju uznemirenje javnosti.

U vladinom saopštenju se navodi, da su na sastanku Veljovića sa sradicima konstatovani i pritisci zbog verskih i drugih razloga. Naglašeno je, dodaje se, da je važno da građani cene aktuelnu situaciju i da ne podležu pritiscima i provokacijama, kao i to da sve ovakve slučajeve prijave policiji.

"Operativni sastav policije deluje jedinstveno u aktuelnom ambijentu kada je potrebno obezbediti mirno odvijanje okupljanja građana koji ostvaruju svoje zagarantovano demokratsko pravo na iskazivanje mišljenja i uverenja“, kazao je Veljović.

Poručeno je i da policija pokazuje visok stepen tolerancije, a zakonom propisana ovlašćenja se primenjuju samo u izuzetnim slučajevima kada je neophodno očuvati stabilnost reda i mira.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen Youtube Vlada Crne Gore)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track