Najnovije vesti

BEZ ODGOVORA CG POLICIJE: Otkud specijalci u hotelima na severu Crne Gore
Foto: Youtube prtscr / Televizija Pljevlja

berane, pljevlja, bijelo polje

BEZ ODGOVORA CG POLICIJE: Otkud specijalci u hotelima na severu Crne Gore

Crna Gora

Crnogorska Uprava policija krije informaciju o tome koliko je pripadnika elitnih jedinica upućeno na sever Crne Gore, gde su smešteni i koliko će to koštati građane, pišu podgoričke Vijesti, koje, pozivajući se na nezvanična saznanja, tvrde da se oni nalaze u tri hotela.

Pozivajući se na više izvora, podgorički dnevnik piše da se specijalci u Beranama nalaze u privatnom smeštaju, ali da vlasnik tog beranskog hotela nije želeo da govori za njih da, kako se navodi, ne bi imao problema.

Takođe, pišu da rukovodstvo Uprave policije od srede nije odgovorilo na pitanja - gde će biti smešteni specijalci, koliko će građane Crne Gore koštati njihov smeštaj, niti koliko dugo će se zadržati tamo.

Policija je saopštila ranije da su specijalci raspoređeni u Bijelom Polju, Beranama i Pljevljima, gde će obavljati "redovne poslove i zadatke" iz nadležnosti Uprave policije.

U Pljevljima i Bijelom Polju oni takođe, prema nezvaničnim informacijama podgoričkog dnevnika, borave u hotelima. Iz Uprave policije tom listu nije odgovoreno ni na pitanje o kojim poslovima i zadacima je reč, zbog kojih su specijalci poslati u te tri opštine na severu Crne Gore.

Umesto odgovora iz Uprave policije je rečeno da neće odgovarti na to pitanje - jer su, kako se navodi, poslali saopštenje tim povodom i konstatovali da je "dobro poznato šta su redovne aktivnosti policije".

Načelnik Centra bezbednosti Pljevlja Dragan Slavulj juče je negirao da su pripadnici SAJ-a došli kako bi zabranili litije, koje se održavaju iz protesta zbog usvojenog Zakona o slobodi vroispovesti, kojem se protivi SPC i Mitropolija crnogorsko primorska. 

foto: Youtube prtscr / Televizija Pljevlja

On je na pres konferenciji kazao da to nije tačno, već da su "raspoređeni po odluci menadžmenta Uprave policije da pružaju podršku pripadnicima Centra bezbednosti Pljevlja u obavljanju redovnih zadataka". Slavulj je, piše list, istovremeno demantovao i informacije koje se plasiraju putem društvenih mreža - da među pripadnicima pljevaljske policije ima onih koji odbijaju poslušnost.

"Ne znam odakle vam taj podatak, ja ga nemam", odgovorio je načelnik.

Policijski poslovi, prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, su zaštita bezbednosti građana i Ustavom utvrđenih sloboda i prava, zaštita imovine, sprečavanje vršenja i otkrivanje krivičnih dela i prekršaja, pronalaženje učinilaca krivičnih dela i prekršaja i njihovo dovođenje nadležnim organima..., navodi list.

U Zakonu dalje piše da među te poslove spada i održavanje javnog reda i mira, obezbeđivanje javnih okupljanja građana visokog bezbednosnog rizika, obezbeđivanje određenih ličnosti, objekata i prostora, inspekcijski nadzor i kontrola bezbednosti u saobraćaju, granična kontrola, kontrola kretanja i boravka stranaca, obezbeđivanje uslova za izvršenje zadržavanja lica i druge poslovi propisane zakonom.

Slavulj kaže da je bezbednost u Pljevljima dobra i da su svi odgovorni da tako ostane, apelujući na građane, posebno na mlađe, da ne unose nemir među preko društvenih mreža.

„Jedino što u Pljevljima izaziva neki osećaj nesigurnosti jesu komentari preko društvenih mreža. Danas svako ima demokratsko pravo da piše svašta, da komentariše svašta, ali isto ima i odgovornost za sve to. Mi to pratimo, ali smatram ako izuzmemo društvene mreže da je stanje stabilno i da ovde nema razloga za unošenje nemira, nervoze i netrpeljivosti, a kamoli nekih drugih stvari..,” rekao je načelnik CB-a Pljevlja.

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: Youtube prtscr / Televizija Pljevlja

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...