VLADIKA JOANIKIJE ZADRŽAN NA GRANIČNOM PRELAZU "RANČE": Pretresan njegov automobil!
Foto: YouTube prtscr / in4snet

crna gora

VLADIKA JOANIKIJE ZADRŽAN NA GRANIČNOM PRELAZU "RANČE": Pretresan njegov automobil!

Crna Gora -

"Pljevaljski odbor za odbranu svetinja'' saopštio da je na na graničnom prelazu "Ranče" zadržan episkop budimljansko-nikšićki.

"Režim, još uvek nesvestan da se narod u Crnoj Gori dogodio i da smo se oslobodili straha, na sve načine pokušava da zaplaši našu decu u školama, omladinu na gradskim ulicama, zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama, preteći ili realizujući represivne mere. Ovih dana, evidentno je i prisustvo raznih "policijskih snaga" na ulicama Pljevalja, koje bez identifikacionih brojeva, imena i drugih oznaka, a pokrivenih lica i pod oružjem, zaustavljaju i pretresaju blagočestivu omladinu, bivajući drski i primenjujući fizičku silu.

Ovih poteza nisu pošteđeni ni naši sveštenici i episkopi, o čemu svedoči sramotna činjenica da je prethodne noći na graničnom prelazu 'Ranče' zadržan episkop budimljansko-nikšićki gospodin Joanikije, uz nalog za pretres njegovog automobila", saopštio je ''Pljevaljski odborza odbranu svetinja''.

Odbor navodi da su već više od mesec dana svedoci veoma opterećujućeg stanja u koje su Crnu Goru uveli vršitelji vlasti i decenijski režimski protagonisti, donevši antiustavni, anticivilizacijski i anticrkveni "Zakon topuza" u atmosferi koja je stravično podsećala na užasnu "Kristalnu noć".

"Nastojeći da otmu svetinje koje su naši preci gradili i branili i predstavljajući taj čin evropskim i demokratskim (a čemu je dijametralno suprotan!), pokušali su da, po ko zna koji put tokom dugog perioda mentalne tiranije, ponovo podele narod Crne Gore i da na tim 'podelama' ušićare nove politikantske poene, računajući da će time učvrstiti već raštelovane sopstvene redove.

Na njihovo zaprepaštenje, a na opštenarodno oduševljenje, na tom zlom putu i naumu, isprečio se bogoljubivi i blagočestivi narod. Jednodušno, ovih dana, svi smo stali u odbranu naših svetinja – jer ovo nije puko pitanje imovine, već pitanje časti, obraza i dostojanstva", kažu iz Odbora.

Kurir.rs/Sputnjik/in4s.net

Foto: YouTube prtscr / in4snet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track