POLA CRNE GORE PLANIRA DA BRANI SRPSKE SVETINJE: Na litiji u nedelju vernici će pešačiti 100 kilometara!
Foto: Profimedia

Bez predaje

POLA CRNE GORE PLANIRA DA BRANI SRPSKE SVETINJE: Na litiji u nedelju vernici će pešačiti 100 kilometara!

Crna Gora -

Đukanović iznosi očekivane tvrdoglave i isključive stavove koji su specifični za 30 godina njegove diktature

Tenzije u Crnoj Gori zbog sprovođenja Zakona o slobodi veroispovesti se i dalje ne stišavaju.

Iako mnogobrojni vernici u litijama na miran način izražavaju protest zbog otimanja svetinja SPC, zbog čega su hapšeni i napadani, predsednik Crne Gore Milo Đukanović poručuje da neće promeniti mišljenje. On je za RTCG izjavio da država neće pristati na ucene i da se „vara onaj ko misli da će je istrajnošću u organizaciji litija naterati na kapitulaciju“.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević kaže za Kurir da će u nedelju u 18 sati u Podgorici biti najveći skup do sada.

- Đukanović iznosi očekivane tvrdoglave i isključive stavove koji su specifični za 30 godina njegove diktature. U nedelju će pola Crne Gore učestvovati u litijama, a veliki broj vernika će peške sa Miholjske prevlake krenuti ka Podgorici i preći će više od 100 kilometara, a to je podvig.

Policija Crne Gore poručila

NE OBEZBEĐUJEMO LITIJE, SAMI STE KRIVI AKO BUDE NEREDA

Uprava policije Crne Gore donela je odluku da u narednom periodu neće obezbeđivati litije, a svu odgovornost za eventualne incidente i narušavanje reda i mira na ulicama u gradovima snosiće organizatori. - U najvećem broju slučajeva ova javna okupljanja nisu prijavljena shodno Zakonu o javnim okupljanjima i javnim priredbama, gde je policija pokazala visok prag tolerancije i skupove tretirala kao spontana javna okupljanja ulažući pune kapacitete na čuvanju stabilnog reda i mira - navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track