IZ ČIKAGA PORUČUJU NE DAMO SVETINJE! Moleban i podrška braći i Crkvi u Crnoj Gori!
Foto: Facebook / Saint Sava Monastery

na sretenje

IZ ČIKAGA PORUČUJU NE DAMO SVETINJE! Moleban i podrška braći i Crkvi u Crnoj Gori!

Crna Gora -

Sabor pod sloganom "Ne damo svetinje!" u znak podrške SPC u Crnoj Gori, počeće u 10.00 časova po lokalnom vremenu Svetom arhijerejskom liturgijom u Manastiru Svetog Save u Libertivilu, Čikagu.

Liturgiju će služiti Njegovo preosveštenstvo episkop Longin sa sveštenstvom, saopšteno je iz SPC.

U 12.00 časova biće služen moleban za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori pred moštima Svetog Mardarija Libertivilskog, prvog vladike SPC u Americi, koji je rodom iz Lješanske nahije u Crnoj Gori.

foto: Youtube prtscr / Radio TV Avala Chicago-Serbian American Television

"Srbi iz Čikaga i okoline uvek su bili sa svojom braćom u Crnoj Gori. U subotu ćemo, na sveto Sretenje, još jednom iskazati svoju solidarnost na velikom skupu u Manastiru Svetog Save u Libertivilu. Pomolićemo se Gospodu kod moštiju vladike Mardarija Uskokovića da pogleda na našu stranu, pomogne, uteši i zaštiti", rekao je episkop Longin.

Saboru će prisustvovati i uvaženi gosti iz Crne Gore, izaslanici Episkopskog saveta SPC u Crnoj Gori, episkop dioklijski Metodije i protojerej-stavrofor Radomir Nikčević, koji su pre nekoliko dana imali sastanak sa zvaničnicima Stejt departmenta u Vašingtonu.

U saopštenju se podseća da su oni na tom sastanku u Vašingtonu ukazali na primere verske, jezičke i nacionalne diskriminacije u Crnoj Gori.

Kurir.rs / In4s.net, Foto: Facebook / Saint Sava Monastery

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track